szerző:
hvg.hu

Az Óda angol akcentussal is szépen szól.

Az idei költészet napja sem telik el a nélkül, hogy Iain Lindsay budapesti brit nagykövet ne csillogtatta volna meg a magyar nyelvtudását. Az évek óta magyarul tanuló Lindsay a József Attila Emlékhelyen mondott beszédet, majd József Attila Óda című verséből szavalt el egy részletet. (A szavalás 2 perc 52 másodperctől indul.)

A brit nagykövet korábban is meglepte már hasonló gesztusokkal a magyarokat. Bemutatkozó videójában is magyarul szólalt meg, tavaly a költészet napján Juhász Gyulát szavalt, novemberben pedig a skót szoknya titkát fedte fel – magyarul.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!