szerző:
hvg.hu

Az Utcáról Lakásba Egyesület és a Lakhatást Most Alapítvány mobilházprogramot indított. Egyelőre csak két mobilházat újítanak fel rászoruló emberek számára, például közműhozzáféréssel teszik komfortosabbá az egykori lakókocsikat.

Az Utcáról Lakásba Egyesület általános célja, hogy minél több közterületen, lakásszegénységben élő hátrányos helyzetű ember költözhessen szociális bérlakásba. Szerintük a szállóalapú hajléktalanellátó-rendszer nem képes valós kivezető utat nyújtani a hajléktalanságból, ezért a szállók helyett megfizethető bérlakásokat kell kínálni a rászorulóknak, és intenzív szociális munkával kell segíteni a beköltöző bérlőket.

Több programjuk is van, amely ezt a célt segítené, részben üresen álló, önkormányzati bérlakásokat állítanak helyre és adnak bérbe az adott önkormányzattal együttműködve, részben pedig a Lakhatást Most lakásügynökséggel együttműködésben magánbérleteket hasznosítanak szociális bérlakásokként. A Mobilház program is ez utóbbi módon működik, a lakásügynökség állománya most partnereiknek köszönhetően két mobilházban létesülő lakrésszel bővül – írják közleményükben.

A mobilházakat az egyesület önkéntesek bevonásával felújítja és szigeteli, valamint az utcaképbe illeszkedő tetőszerkezettel, közműhozzáféréssel látja el. A mobilházakba költözők ennek a munkának a befejeztével vehetik bérbe a lakrészeket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!