szerző:
hvg.hu

Az önkormányzat aktivizálta magát, és segített kijutni a fecskéknek a galambháló alól.

A 444.hu vasárnap arról számolt be, hogy Zuglóban egy Várna utcai társasháznál négy fecske beszorult egy frissen felrakott galambháló alá. Egyikük el is pusztult, a többi három pedig folyamatosan próbálkozott a kirepüléssel, sikertelenül.

A lap most azt írja, a Karácsony Gergely vezette kerületi önkormányzat a hír hallatán azonnal aktivizálta magát és hétfőn meg is mentették a bajba jutott állatokat: szakmai egyeztetés után a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal szakemberek hétfőn megbontották a hálót, a fecskék azonnal ki is tudtak repülni, és elpusztult fecskét a helyszínen nem is találtak.

Kedd reggel a Pest Megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatóság munkatársai is ellenőrizték az elvégzett munkát és minden tekintetben rendben találták.

A fecskék egyébként nagyon fontos és hasznos állatok, ezért is fontos a védelmük, és hogy az emberek ne verjék le a fészkeiket.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!