szerző:
hvg.hu

„A Mennyországba került-e a nemrég elhunyt ateista édesapa?” – szólt a kérdés.

Vasárnap Rómában kérdéseket intézhettek gyerekek Ferenc pápához. Egy Emanuele nevű fiú is elkérte a mikrofont, de végül nem tudott megszólalni, elkezdett sírni. A pápa odahívta magához és megkérte, súgja a fülébe a kérdését.

Ezután – a fiú beleegyezésével – ő maga mondta el a hallgatóságnak, mi nyomja a Emanuele lelkét. Édesapja nemrégiben meghalt, a fiú arra volt kíváncsi, hogy a mennyben van-e annak ellenére, hogy – bár mind a négy gyermekét megkeresztelte és jó ember volt – ateistának mondta magát.

A pápa szerint Isten dönti el, ki mehet a mennybe és Istennek „apai szíve” van. Majd megkérdezte a hallgatóságot: „szerintetek Isten elhagyna egy olyan apát, mint Emanuele-é, aki egy jó ember volt?”

A gyerekek kórusban azt válaszolták, hogy „nem”.

„Látod Emanuele, itt a válasz. Isten biztos büszke az apukádra, mert egy hívőnek könnyebb megkereszteltetni a gyerekeit, mint egy olyannak, aki nem az. Ez biztosan nagyon tetszett Istennek” – jött a megnyugtató pápai konklúzió.


(via)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!