szerző:
hvg.hu

Az óvónőnek készülő fiatal a hazai fizetésének hétszeresét kaphatja meg, ha elvállalja egy írországi intézmény állásajánlatát. Mészáros Luca azzal vált ismertté, hogy az újabb Fidesz-győzelem után megírta: a mai 22 éveseknek nincs jövőképe Magyarországon.

Most a Népszava foglalkozott a Facebook-bejegyzése miatt közismertté vált Mészáros Lucával. Mint ismert, az óvónőnek készülő fiatal a választások másnapján arról írt a közösségi oldalon, hogy bár szeretne itthon maradni, anyagi helyzete miatt teljes kilátástalanság gyötri, így abban sem biztos, hogy valaha is képes lenne saját lakást vásárolni magának, miután egy kinézett kávéfőző árát sem tudta megspórolni.

A Népszava most arról írt a remény nélküli generációról szóló cikkében, hogy az itthon nagyjából 120 ezer forintos óvónői fizetés helyett havi 880 ezret kínáló óvónői munkával keresték meg a 22 éves lányt. Az állásajánlat Írországba, Dublinba szól.

A lap cikke szerint Mészáros Luca esete nem egyedi, a legtöbb pályakezdő például nem tud önállóan fenntartani egy lakást, az elszabaduló albérletárak ugyanis ezt lehetetlenné teszik. Budapesten – a Rentingo felmérése szerint – átlagosan 120 ezer forintot kell fizetni egy lakásbérletért. Utóbbi azért is problémás, teszi hozzá a lap, mert a Workania kimutatása szerint a fővárosban átlagosan nettó 170 ezer forintot, míg Nógrád megyében nettó 110 ezer forintot keresnek a gyermektelen pályakezdők.

A cikkben megjegyzik azt is, hogy ahhoz is magasabb jövedelem kell, hogy egy fiatal lakástakarék-szerződést kössön, az 5 és 20 ezer forint közötti befizetéseket ugyanis havi 120 ezer forintból nem lehet kitermelni.

A fiatal lányt a Facebookon írt bejegyzése után elmondása szerint többször megfenyegették, megpróbálták lejáratni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!