szerző:
hvg.hu

Ilyen is van – országjáró Street Food Konvoj. A csapat áprilistól 27-től szeptemberig 7-ig 14 városba gurul el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve. A konvojhoz több helyen utcaművészek is csatlakoznak.

Heves megye székhelyén, az Egri Csillag Fesztiválon kezdik április 27-én street food "missziójukat" a hazai food truckok. Az országjáró Street Food Konvoj két éve indult először útjára, hogy minél több városban megmutassa, milyen a minőségi utcai gyorsétkezés. A kezdeményezésre egyre több önkormányzat figyelt fel, ennek köszönhető, hogy a team idén szinte minden nyári hétvégéjét más városban tölti.

©

„Minden vidéki városban azt tapasztaltuk, hogy az embereknek óriás igénye van a különleges street foodokra. Aminek pedig külön örülünk, hogy befolyásolhatjuk és megihletjük a helyi gyorséttermeket is, akik meglátják a piaci lehetőséget a minőségi ételekben” – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

©

Májusban Budapesten, Szekszárdon, Siófokon és Nyíregyházán lehet velük találkozni, júniusban Zalaegerszegre, Kiskunhalasra, Sopronba, Győrbe és Tiszafüredre látogatnak. Júliusban Szombathelyen, Veszprémben és Pécsett állomásoznak, augusztusban pedig Debrecenbe érkezik a Food Truck Show. A csapat Tatabányán zárja a nyarat, de előtte a fővárosban még egyszer összegyűlnek a kocsik a Kincsem Parkban.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!