szerző:
hvg.hu

A 28 évesen elhunyt DJ és producer családja csütörtökön közleményt adott ki. „Tim érzékeny srác volt, aki imádta a rajongóit, de kerülte a rivaldafényt” – írták róla. A szövegben konkrétan nem szerepel, de utalnak arra, hogy Avicii öngyilkos lett. A híroldalak világszerte ezzel a címmel hozták le a család közleményét.

Sokan még mindig sokkosak Avicii halála miatt, a család csütörtöki közleménye azonban újabb sokkot jelenthet a rajongóknak és mindenkinek, aki szerette a tragikusan fiatalon elhunyt DJ-t és producert.

Avicii múlt pénteken hunyt el Omán fővárosában, Maszkatban. Halálhírét hivatalos forrásból közölték, és azon keresztül a család azonnal közölte, hogy mást egyelőre nem mondanak, és kérték: mindenki tartsa tiszteletben a gyászt.

A DJ és producer megrendült egészségéről ő maga beszélt korábban, és arról is, hogy azért hagyta abba a turnézást, mert sok volt neki, saját magára és a stúdiómunkára akart koncentrálni.

Múlt héten felmerült természetesen, hogy a betegségben hunyt el, de a rendőrség csak annyit közölt a halála ügyében: kizárható az idegenkezűség.

Tim Bergling vagyis Avicii családja csütörtökön közleményt adott ki, amelyből kiolvasható, miért siklott ki a fiatal tehetség élete.

„A mi szeretett Timünk nyughatatlan, törékeny művészlélek volt, aki kereste az élet értelmét. Egy maximalista volt, aki bejárta a világot, keményen dolgozott, és ez hihetetlen stresszel járt. Amikor befejezte a turnézást, meg akarta találni a belső békéjét, hogy boldog legyen, és azzal foglalkozzon, amit a legjobban szeretett: a zenével. Sokat agyalt azon, mi az élet értelme, mi a boldogság. Nem tudta már tovább csinálni. Békét akart. Tim nem arra a hajtásra született, amiben végül találta magát. Egy érzékeny srác volt, aki imádta a rajongóit, de kerülte a rivaldafényt. Tim, mindig szeretni fogunk és nagyon hiányzol. Megőrzünk emlékezetünkben téged és a zenédet. Szeretünk: A család”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Avicii halála: Madonna, David Guetta és az Imagine Dragons is búcsúzik

Mint arról korábban beszámoltunk, péntek délután elhunyt Avicii. A világszerte ismert DJ és producer fájdalmasan fiatalon, 28 évesen ment el. Halálának okáról hivatalos tájékoztatás még mindig nincs, de azt tudni lehet, hogy két évvel ezelőtt súlyos alkoholproblémái miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása lett, és még azelőtt eltávolították az epehólyagját és a féregnyúlványát.