szerző:
hvg.hu

A társaság közleményében az utasoknak okozott óriási kellemetlenségről ír, az incidenst kivizsgálják.

Szürreális történetről adott hírt a Sora News 24 című japán lap, amely egy 25 másodperces csúszásból lett kálvária részleteiről számolt be, idézve a JR West (másik nevén a West Japan Railways, azaz a Nyugat-Japán Vasúttársaság) döbbenetes közleményét is.

Az abban foglaltak szerint a társaság az "utasoknak okozott hatalmas kellemetlenségként" írja le az esetet, "amelyre nincsen mentség". A közlemény azután született, hogy

a Notogawai állomásról induló szerelvény múlt pénteken 7.12 helyett 7:11:35-kor hagyta el az állomást, vagyis 25 másodperccel korábban, mint azt valójában kellett volna.

Erre néhány pillanat múlva a mozdonyvezető is rádöbbent, de amikor a peronok felé tekintett, senkit nem látott, így nem állította le a szerelvényt, gyorsított és indult a következő állomás felé.

Csakhogy a lap beszámolója szerint a megálló nem volt üres, többen is vártak a vonatra, a hamarabbi indulás miatt azonban esélyük sem volt felszállni. Egyikük jelezte is vasúttársaság éppen ott szolgálatot teljesítő alkalmazottjának mintegy panaszkodva, hogy a vonat hamarabb indult el, ő és néhány utastársa pedig csúnyán lemaradtak róla. Az utasok így egy 7 perccel később induló szerelvénnyel voltak kénytelenek eljutni úticéljukhoz.

Az ügy odáig fajult, hogy a vasúttársaság közleményben kért elnézést utasaitól, jelezve, hogy még egy ilyen incidens nem fordul elő többet.

Egy japán vonatot nemrég mi is megnéztünk: a kötött pályáért bolonduló ország megalkotta a maga Orient Expresszét, mi pedig kipróbáltuk a legmenőbb kiadást.

(Képünk illusztráció.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!