szerző:
hvg.hu

Egy kínai család két évvel ezelőtt befogadott egy kölyköt, állításuk szerint azt hitték, hogy a kis állat egy tibeti masztiff. Aztán csodálkoztak, hogy a kutya szeret két lábra állni, és ládaszámra eszi a gyümölcsöt. Kiderült, hogy a tibeti masztiff valójában egy örvös medvebocs.

Su Yunnak – mikor hazavitte a családnak a kiskutyának vélt állatot – először csak az tűnt fel, hogy a "kutya" rengeteget eszik, egy nap egy láda gyümölcsöt és két vödör tésztát fal fel. Az állatot 2016-ban egy nyaraláson vásárolta, az eladó kutyaként árulta a medvebocsot.

A családnak akkor lett gyanús, hogy a hazahozott fekete "tibeti masztiff" valójában nem egy tibeti masztiff, amikor az állat elkezdett két lábra állni és két lábon járni.

Egy tibet masztiff így néz ki:

©

A "kutya" egyre jobban kezdett egy medvére emlékeztetni a külsejét tekintve, így végül nagy nehezen leesett a tantusz: Su Yun medvét vásárolt kutya helyett – írja az Independent.

Miután kiderült a tévedés, azonnal riasztották az állatmentőket, akik közölték a családdal, hogy az állat egy csak az Ázsia középső részén előforduló, veszélyeztetett örvös medve.

Egy örvös medve pedig így mutat:

©

Kínában már nem ez az első eset, hogy valaki tévedésből hazavitt egy medvét. Márciusban jelentette a helyi média, hogy egy férfi az erdőben sétálva vett magához egy bocsot, miután azt hitte, hogy az egy kóbor kutya.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!