szerző:
hvg.hu

A családját senki sem választhatja, még Meghan Markle sem.

Tulajdonképpen eddig minden unalmasan kiszámítható volt: bemutatták a meghívókat, lehetett (és még mindig lehet) izgulni a mennyasszony ruhája miatt, ahogy kell, tudjuk, milyen lesz az esküvői torta (citromos-bodzás), és most már a nagy nap menetrendje is összeállt. Harry herceg és Meghan Markle esküvői előkészületei a maguk konvencionális ritmusában zajlottak. Egészen mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a családja elől senki sem menekülhet. Még Meghan Markle sem.

Az utolsó napok pedig minden jel szerint nem az ifjú párról, hanem az örömapáról szólnak.

A Kensington-palota nagyjából két hete erősítette meg, hogy Thomas Markle lesz az, aki az oltárhoz vezeti majd a lányát. Két héttel később ott tartunk, hogy Thomas Markle már ott sem lesz az esküvőn. Egyrészt mert nemrég szívrohama volt, másrészt mert belefutott egy szerencsétlen csapdába: pénzt fogadott el azért, hogy néhány lesifotónak beállított, valójában megtervezett kép készüljön róla. A képek tulajdonképpen viccesek, és abszolút az alkalomhoz illőek voltak: az egyiken egy Nagy-Britanniáról szóló könyvet lapozgatott, a másikon egy állítólagos szabó vett méretet róla – csupa olyan tevékenység, amely helyénvaló egy nagy-britanniai út előtt. Ezek után inkább nem akarta zavarba hozni a lányát és a lánya leendő családját, és kihagyni készült az esküvőt.

A palota sokáig nem reagált, aztán mégis kiadtak egy közleményt a „nehéz helyzetre” utalva, és arra kérve mindenkit, hogy ebben a „mélyen személyes pillanatban” tanúsítsanak megértést és tiszteletet Meghan Markle irányában. Családi ügyeket valóban nem egyszerű a nyilvánosság előtt elrendezni. Egy nappal később Thomas Markle a mindig jól értesült, és a szaftos sztorikban térdig gázoló TMZ-nek azt mondta, mégis ott lesz az esküvőn, és oltárhoz kíséri a lányát. „Ez egy történelmi pillanat, és én szeretnék része lenni a történelemnek”. Aztán rögtön aznap megint változtatott a forgatókönyvön, és most már azt mondta a TMZ-nek, hogy szerdán egy nagyobb szívműtéte lesz, ami miatt nem lehet ott a ceremónián.

Néhány nap még hátra van az esküvőig, szóval Thomas Markle még bárhogyan dönthet.

A Harry herceg és Meghan Markle esküvője körüli felhajtásról itt olvashatnak bővebben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!