szerző:
MTI

Összesen 36 fülkéje van a 145 méter magas keréknek, amely három év alatt készült el, és sokáig tesztelték.

A világ legnagyobb, tengely nélküli óriáskerekét állították üzembe szerdán Kína Santung tartományában.

©

A 125 méter átmérőjű és 145 méter magas kereket Vejfangban építették fel. Az óriáskeréknek 36 zárt fülkéje van, mindegyik tíz-tíz utast tud szállítani, egy kör megtétele 30 percet vesz igénybe.

©
©

Az óriáskerék három év alatt készült el, 2017 óta tesztelik, teljesen biztonságosnak bizonyult. A szerkezet felépítéséhez körülbelül 5000 tonna acélt használtak fel.

Az építésvezető elmondta: a jellegzetes Ferris-kerékkel szemben a most elkészült óriáskeréknek nincs tengelye, ami ritkaságnak számít.

A szerkezetet a Guinness-világrekordok közé is fel szeretnék vetetni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!