szerző:
hvg.hu

Ezúttal a Parlament előtt, az Id. Antall József rakparton állították le a szárnyasok miatt a forgalmat.

Egyre-másra kerülnek fel az internetre a tőkésréce-mentő videók. Az ilyeneken általában az látszik, hogy kedves emberek megállítják a forgalmat, hogy a kacsamama és csemetéi biztonságban átérhessenek annak túloldalára. Ahol remélhetőleg várja őket a víz. Ez alkalommal ez volt a helyzet, a kacsák (tőkés récék) a Duna felé totyogtak a pesti alsó rakparton.

A Magyar Madártani Egyesület vonatkozó cikke szerint azonban az ilyen esetek többségében a dolog nem a boldog befejezés felé halad. Eleve problémás jelenség ugyanis, hogy a madarak ilyen helyzetbe kényszerülnek, ez azt jelezheti, hogy a szülők rosszul választottak fészkelőhelyet.

A cikk szerint a költési izgalomban lévő települési tőkés réce tojók egyre gyakrabban építik fészkeiket veszélyes helyekre, amelyek környezetét a kikelő fiókák emberi segítség nélkül nem tudják elhagyni, emiatt éhen és szomjan pusztulhatnak, vagy a nagy magasságból betonra, aszfaltra esve halálra zúzzák magukat. Arról, hogy ebben az esetben hogyan segíthet az állatokon, itt olvashat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!