szerző:
hvg.hu

A királyi esküvő után nem csak az egész élete, a vezetékneve is megváltozik.

Már csak kettőt kell aludni Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéig. A brit királyi család tagjai lényegében nem rendelkeznek vezetéknévvel: Erzsébet királynő örökösei és leszármazottjai a Windsor vezetéknév mellett – Fülöp herceg után – a Mountbattent is megkapják.

A brit Marie Claire szerint az esküvő után Meghan hivatalos neve Rachel Meghan Mountbatten-Windsor lesz (valójában a Rachel az első keresztneve, ezt azonban szinte soha nem használja).
Vilmos és Harry herceg annak idején a Wales vezetéknévvel vonultak be a seregbe, mert édesapjuk Wales hercege, György herceget pedig George Cambridge néven írták be a naplóba, amikor elkezdte az iskolát – emlékeztet a Reader's Digest.

A Harry herceg és Meghan Markle esküvője körüli felhajtásról itt olvashatnak bővebben.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!