szerző:
hvg.hu

Ez az első ilyen halálos baleset Amerikában, de további 195 esetben okozott már robbanást vagy tüzet elektromos cigaretta az USA-ban.

Meghalt egy férfi Amerikában, miután felrobbant szájában az elektromos cigaretta. A robbanás után az e-cigaretta szétszóródó darabjai átlyukasztották a koponyáját, ez okozta a férfi halálát. De a szerencsétlenül járt Tallmadge D'Elia testének 80%-án is égési sérüléseket is szenvedett. A BBC azt írja, a 38 éves férfit a tűzoltók találták meg szobájában május 5-én.

Ez az első ismert haláleset Amerikában, amelyet elektromos cigaretta használatának tulajdonítanak. Azonban 2009 és 2016 között 195 különböző robbanást és tűzesetet regisztráltak, melyet e-cigaretta okozott, ezek közül 133 volt könnyebb sérülés és 38 súlyos.

2015-ben egy e-cigaretta felrobbant egy 29 éves coloradói férfi szájában, komoly sérüléseket okozva neki, illetve januárban a denveri reptéren keletkezett tüzet is egy elektromos cigaretta lítiumaksijának felrobbanásának tulajdonítják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!