szerző:
hvg.hu

A 128 éves orosz asszony szerint életének minden napja isten szörnyű büntetése.

Koku Istambulova, a világ legidősebb számontartott embere 27 éves volt a nagy orosz szocialista forradalom idején, 55, amikor véget ért a második világháború, és 102 a Szovjetunió felbomlásakor.

A Daily Mailnek nyilatkozó orosz nő szerint egy boldog napja sem volt életében. Mint mondja, maga sem érti, hogy élt lyen sokáig: ugyan nem eszik húst, nem követett különleges étrendet, nem sportolt sokat, nem élt speciaálisan egészséges életet.

Ha csak az nem lehetett hosszú életének titka, hogy folyamatosan földet művelt. De mint mondja, belefáradt a hosszú robotolásba, a létet egy ideje már csak isten büntetéseként éli meg.

Istambulova több gyerekét is látta meghalni, többek között 104 éves lányát is túlélte. A legidősebb nő 11 évvel körözi le a világ második legkorosabbként számon tartott emberét: a francia nő 1999-ben halt meg 122 és fél éves korában. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!