szerző:
hvg.hu

Érdekes családi felvétel az egykori magyar királyi családról.

A szombati brit királyi esküvő apropóján sokan kapták fel más korábbi hasonló esküvők felvételeit, így került elő a neten I. Károly osztrák császár, egyben IV. Károly magyar király és Zita császár- és királyné esküvőjének 1911-es felvétele is.

Az egykori császári és királyi Habsburg-családhoz tartozó Habsburg Eduárd - aki egyébként Magyarország Szentszék melletti nagykövete - viszont egy olyan videóval fejelte meg a dolgot, amely igazi kuriózum: a Twitterre egy olyan felvétel egy részletét tette ki, amely IV. Károly és Zita királyné esküvője előtti estén készült, a pár pedig egy növényekkel benőtt romantikus teraszon beszélget, természetesen a kor szabályai szerint betartva a közel egy méteres távolságot.

Habsburg Eduárd maga egyébként nem IV. Károly leszármazottja, de Ferenc Józsefé igen, az ő lánya, Gisela volt ugyanis Habsburg Eduárd üknagymamája. Így vagy úgy tehát egy családi videóról van szó.

IV. Károly és Zita királyné esküvőjéről itt egy felvétel, 2:15 körül megjelenik a nagybajuszú Ferenc József is, hadonászik valamit egy csokor virággal, később pedig gratulál is az ifjú párnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!