szerző:
hvg.hu

A rendőrök kijöttek és fölvetették fürdőruhafelsőjüket a félmeztelenül fürdő nőkkel. Az eset akkora felháborodást váltott ki, hogy népszavazás lett belőle.

Egy katalán faluban megszavazták, hogy lehessen félmeztelenül fürdeni, írja a BBC. A népszavazást az váltotta ki, hogy a rendőrök kijöttek egy uszodába és a medencében félmeztelenül fürdő nőkkel fölvetették a fürdőruhafelsőjüket. A rendőröket az úszómester hívta ki.

Az eset közfelháborodást váltott ki a lakosok között, és akkora ügy lett belőle, hogy végül népszavazást írtak ki. A szavazáson a 16 év feletti nők vehettek részt, végül 61 százalék szavazott a félmeztelen fürdőzést tiltó korlátozás eltörése mellett.

A nyolcezer lakosú L'Ametlla del Vallès település Barcelonától 35 kilométerre északra található.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!