szerző:
hvg.hu

A fiatal pár állítja, ők csak egyszer csókolták meg egymást, miután az Uber-sofőr félreállt, és kiszállította őket. Az Uber szabályzata szerint tilos az autóban csókolózni. A sofőrt azonban az eset kivizsgálása után kirúgták.

A 24 és 26 éves sértett manhattani nő a CNN-nek azt meséli, az Uber-sofőr kiszállította őket autójából, miután csókolóztak. A New York-i Taxi és Limousine Bizottság kivizsgálta az ügyet, és azonnal felfüggesztették a sofőr engedélyét – New Yorkban az uberezéséhez is taxilicenc szükséges.

A két fiatal nő elmesélése szerint két éve járnak és élnek együtt Manhattanben. Az autó hátsó ülésén ülve hazafelé tartva egyszer csókolták meg egymást, a sofőr viszont ez után nem sokkal megállt autójával, kiszállt, hátrament, kinyitotta az ajtót és felszólította a két lányt, hogy azonnal szálljanak ki a kocsiból. Az indoklás az volt, hogy a csókolózás "itt illegális", mire az egyik lány válaszolta, hogy az sehol sem az. De a vezető erősködött, és kitessékelte utasait.

A sofőr szerint a két lány korábban is irritálóan viselkedett, hangosan nézett videót, nevetgélt, egyikük szerinte az ülésre is feltette a lábát. Az Uber szabályzatában egyébként benne van, hogy nem szabad flörtölni, csókolózni sem másik utassal, sem a sofőrrel. A két lány szerint azonban csak egy egyszerű csókról volt szó, és egyáltalán nem flörtöltek vagy csókolóztak hosszan, se nem tanúsítottak kirívó viselkedést.

A vizsgált után a New York-i hatóság és az Uber szóvivője egyaránt úgy kommentelte az ügyet, hogy semmilyen hasonló nyíltan diszkriminatív esetet nem tűrnek meg, ezért intézkedtek a férfi licencének, illetve az Uber-alkalmazáshoz való hozzáférésének felfüggesztéséről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!