szerző:
hvg.hu

Erre figyelmezteti a nőket egy orosz politikus.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Tamara Pletnyova szerint az orosz nőknek kerülniük kellene a szexuális kapcsolatot a nem fehér külföldi férfiakkal a labdarúgó világbajnokság idején, mert fennáll a veszélye, hogy aztán egyedülálló anyák lesznek félvér gyerekekkel. Még ha férjhez is mennek külföldi férfiakhoz, ezek a házasságok akkor is sokszor rosszul végződnek. Pletnyova egyébként az orosz parlament családügyi bizottságának az elnöke, vagyis ő csak tudja.

Pletnyovát egy rádióműsorban kérdezték a témáról, ahol az úgynevezett olimpiai gyerekekről esett szó, vagyis azokról, akik az 1980-as moszkvai olimpia után születtek, amikor a fogamzásgátlás nem volt még széles körben elérhető. Az olimpiai gyerekek kifejezést aztán a szovjet korban minden olyan nem fehér gyerekre használták, aki orosz nők és afrikai, latin-amerikai vagy ázsiai férfiak kapcsolatából születtek nagy nemzetközi események után. Ezek közül a gyerekek közül sokakat diszkrimináltak, és a jelek szerint ezt a helyzetet próbálja megelőzni Tamara Pletnyova, de nem a diszkrimináció ellen emelte fel a szavát, hanem a nők nyakába varrta a problémát.

Egy másik orosz politikus arra figyelmeztetett, hogy a külföldi rajongók vírusokat hozhatnak be az országba a világbajnokság idején, és megfertőzhetik az oroszokat. Alekszander Serin arra is figyelmeztette a honfitársait, hogy a külföldiek tiltott anyagokat vihetnek be az országba, és terjeszthetnek az oroszok körében.

A FIFA és az orosz szervezők egyelőre még nem kommentálták a két politikus megjegyzéseit.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!