szerző:
hvg.hu

Sosem késő belevágni valami újba.

A 83 éves, írországi Mona Monahan látása nagyon gyorsan romlik, egy nap pedig teljesen megvakul majd. A férje, Des, gondoskodni akar arról, hogy a felesége továbbra is a lehető legjobban érezze magát, még akkor is, ha majd nem látja magát a tükörben.

"Mona szeme gyorsan romlik és a jövőben nem lesz képes kisminkelni magát, úgyhogy arra gondoltam, minél hamarabb megtanulom, mit kell csinálni."

A pár október óta jár sminkleckéket venni egy waterfordi üzletbe, és Des már fel tudja vinni a rúzst, a bronzosítót és a szemceruzát is.

Mona ezeket már sajnos most sem tudja megcsinálni. "Nem látom a színek különböző árnyalatait, de Desnek köszönhetően most már tudom, hogy a sminkem mindig jól néz ki."

A pár megismerkedett Rosie O'Driscoll sminkmesterrel, ő tanítja Dest a praktikákra. „Nagyon szép párt alkotnak, és Des mindent meg akart tanulni, amivel csak segítséget nyújthat a feleségének. A kozmetikai iparban dolgozom, így tudom, hogy a smink mindenkinek önbizalmat ad.” O'Driscoll jó barátja lett a párnak, gyakran beugrik hozzájuk egy délutáni teára, így Des újabb és újabb tippeket tanulhat tőle.

"Amikor először találkoztunk, Desnek fogalma sem volt róla, hogy az arc különböző részeihez milyen ecseteket kell használnia, de ma már szakértő. Des és Mona története megtanítja nekünk, hogy bármikor belevághatunk, hogy tanuljunk valami újat, életkortól és nemtől függetlenül is” – mondta O’Driscoll a Daily Mailnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!