szerző:
hvg.hu

Rosszabbul is végződhetett volna a bálnales, így viszont felejthetetlen élmény marad.

Alaszkánál indult bálnalesre a kis hajó, fedélzetén vagy egy tucat kíváncsi turistával. Bár a helyiek tudják, mikor és merre keressék az állatokat, azaz hogyan igazítsák a bálnák vonulásához az expedíciókat, egy-egy ilyen túra mindig kétesélyes, nem biztos, hogy a résztvevők akár egyetlen állatot is látnak.

Nem így ez az alaszkai csapat, akik először a hajótól valamivel távolabb szúrtak ki egy hatalmas hosszúszárnyú, azaz púposbálnát, számolt be a CNN. Már ettől a felfedezéstől is izgatottak lettek, hát még, mikor egy másik, merész állat megviccelte őket, és közvetlenül a hajó mellett ugrott ki az óceánból, nagy adag vízzel áztatva el az embereket, mikor visszacsobbant a habok közé.

A videón hallható, hogy az utasok hitetlenkedve, boldogan nevetnek: az állat olyan közel volt, hogy majdnem eltalálta a hajót. És egy ilyen bálna akár 40 tonnás is lehet... Baj helyett viszont felejthetetlen élményt okozott:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!