Kult

Dzsingisz kán frakkban

A hét végéig még látható a meghosszabbított Vaszary életmű-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, amelyen a látogató számára felfedezésszámba menő munkák is helyet kaptak. A páratlanul sokszínű életműről és az azt bemutató kiállításról a Műértő közölt írást.

MTI Kult

Elhunyt Fasang Árpád

Életének 66. évében, hosszú betegség után kedden elhunyt Fasang Árpád zongoraművész, kulturális diplomata, Magyarország volt UNESCO-nagykövete Budapesten - tudatta a család szerdán.

Kult

Télvégi hajrá

Zsebtévé; képzőművészek kedvenc YouTube-videói a Stúdió Galériában. Auschwitz-makett a Trafóban; a Hotel Modern előadása. Kortárs zene kétszer: az UMZE és az Asko Ensemble a MÜPA-ban. Nyugalom: Alföldi Róbert filmje a mozikban. Tim Burton Sweeney Todd-ja; a főszerepben Johnny Depp-pel. A Jazz 10 arca; sorozat a Millenárison: Babos Gyula Project Special. Elektro-ászok a Merlinben: Layo & Bushwacka! VJ műhely és párbaj. A hvg.hu ajánlatai egy hétre!

Lőrincz Zsolt Gasztro

Heti ajánlatunk: a banán

A banán a negyedik legfontosabb haszonnövény a világon, a rizs, búza és kukorica után. Neve és külseje egyaránt megtévesztő, hiszen a banánfa tulajdonképpen csak cserje, bár az áltörzs sokszor akár 3-5 méter magasra is megnő.

Kult

Az evés és az ürítkezés fesztiválja

Emésztőgép, tetovált sertések, üvegkatedrális, ornamentika a betonkeverőn. Ez nem egy szürrealista vers kezdősora, hanem egy sokat vitatott művész olykor provokatív munkáinak felsorolása. Wim Delvoye most Budapesten állít ki. A Műértő című lap vele beszélgetett.

MTI Kult

Elhunyt Alain Robbe-Grillet, a francia "új regény" atyja

Elhunyt a francia "új regény" (nouveau roman) pápájának tartott Alain Robbe-Grillet író, forgatókönyvíró, filmrendező; 85 éves korában szívroham következtében érte a halál a normadiai Caen kórházában - tudatta hétfőn a Francia Akadémia.

travelline.hu Plázs

Lelakatolt számlák

A recepciós által lefoglalt előleg nem okoz galibát, ha a kártyabirtokos ugyanezzel a...


A címlapról ajánljuk