Kult

Száz mérföld, száz nap alatt: Manifesta

A Manifesta kortárs művészeti seregszemle története során először nem egy város, hanem egy régió, az észak-olaszországi Trento, illetve Dél-Tirol ad otthont a kortárs művészet egyik legjelentősebb, kétévenként megrendezett eseményének. A Műértő ott járt.

Vétek György Gasztro

A hónap séfje: Litauszki Zsolt – Maligán étterem

Meglehet, határainkon túl ismertebb,mint idehaza. A szakmában mindenestre már a nagybetűsök közé tartozik. Litauszki Zsolt kilenc év munkájával kiérdemelte, hogy bekerüljön Ausztria ötven legjobb séfje közé, a Michelin éttermi kalauz pedig 2007-ben a csillagvárományosok közé sorolta. Május óta a budapesti Maligán borétterem konyhafőnöke, és azt érezné sikernek, ha naponta legalább egyszer tele lenne az étterme.

hvg.hu Gasztro

Gasztronómia a borfesztiválon: cicege, csülök, caponata

A 17. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál megújult gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A szervezők arra törekedtek, hogy a magyar hagyományokat megőrizve mutassák be múltunk méltán híres-ízes ételeit, alkalmazkodva ugyanakkor a mai kor és a fesztivál nemzetközi közönségének elvárásaihoz.

Kult

Vénasszonyok hosszú nyara

Dalmágia: Zap Mama Budapesten. Alternatív Színházi Szemle Debrecenben. Indul a kiállítási szezon: olimpiatörténeti események és fogyatékkal élők mindennapjai fotókon. Őrült zene, de van benne rendszer: Tiger Lillies a Trafóban. Delta: fesztiválsikerek után a hazai mozikban, egyszerre 17 helyen. Kulturális ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól!

Kult

Kassa lesz 2013-ban Európa kulturális fővárosa

Az illetékes nemzetközi testület kedden döntött arról, hogy 2013-ban Kassa legyen Európa kulturális fővárosa. A döntőben a kelet-szlovákiai városnak Nyitrával, Turócszentmártonnal és Eperjessel kellett megmérkőznie. A projekt kapcsán Kassa 2,4 milliárd korona tőkeinjekcióval számol, az összeg 53 százaléka várhatóan az uniós strukturális alapokból érkezik.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával