MTI Kult

Vasember: jól nyitott a képregényfilm

Lelkes kritika és a nyári moziszezon nyitányához méltó jegybevétel dicsérte a hét végén a Marvel stúdió első saját finanszírozású szuperhősfilmjét, A Vasembert.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Nemzetek konyhája: tőkehal a spájzban

Habár az Ibériai-félsziget atlanti-óceáni partján fekvő országban csaknem annyit süt a nap, mint Spanyolországban, mégsem turistásodott el annyira , mint a nagy szomszéd. Az utóbbi években kezd besorolni a kedveltebb úti célok közé.

MTI Kult

Szexuális szabadság és '68 - a retró felé nyit a Terror Háza

"Régen mindig hárman voltunk a paplan alatt, apád, én és a magnó" - idézett egy hatvanas évekből származó aforizmát Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója az intézményben szerdától látható, Szabadság a paplan alatt - Szex mint forradalom 1968-2008 című időszaki kiállítás megnyitóján.

hvg.hu Kult

Sörvirsli és kultúra

Itt van május elseje. Visszatérhetünk a tradíciókhoz: semmi szégyellnivaló nincs a sörsvirsliben, bár jobban járunk, ha legalább az évben ezen az egy napon nem hallgatjuk hozzá a politikai lózungokat. Ehelyett kultúrát javallunk: a hvg.hu programajánlója a munkaszüneti napokra lát el nézni- és hallgatnivalóval.

hvg.hu Gasztro

Hová menjünk hétvégén és pünkösdkor?

Halak, vadak, sajtok, pálinkák, borok a javából. Borzsongás, nyitott pincék, kóstoló hegyen-völgyön – ízelítő a következő hetek gasztronómiai programjaiból.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával