hvg.hu Kult

Egy fotó alapján 10-15 évig a rács mögött

A Ludwig Múzeumban nemrég véget ért kortárs fotográfiai kiállításon a közönség megismerhette Taryn Simon nevét, és ezért megérte elmenni. Az amerikai fényképész szerint a fotográfia képessége, hogy összemossa az igazságot és a fikciót, egyike a leglenyűgözőbb tulajdonságoknak, de amikor ezt rosszra használják, az komoly, néha halálos következményekkel jár.

MTI/hvg.hu Kult

Múzeumok Éjszakája: több mint ezer program országszerte

Ezernél is több programmal várja országszerte a közönséget ma éjjel a Múzeumok Éjszakája; az ötödik alkalommal megrendezendő eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők.

MTI/hvg.hu Kult

Kisvárdán játszanak a határon túli magyar színházak

Ismét Magyarországon mutatják be az évadbeli produkcióikat a határon túli magyar nyelvű színházak. A fesztiválnak, amely a tizenkilencedik a sorban, ezúttal is Kisvárda ad otthont. A hvg.hu tippjei a hétvégére!

MTI Kult

Forog a legújabb James Bond-film

Bár a hidegháborúnak régen vége, James Bond megállíthatatlan. A 22. James Bond-filmet Marc Forster rendezi, a rendíthetetlen 007-es ügynököt pedig immár másodszor Daniel Craig személyesíti meg.

MTI Kult

Hiller szerint szombaton nem érdemes aludni

Ezernél több programmal várják a közönséget szombaton az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján országszerte, a nagyszabású eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők - közölte Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

"A Nyugat illata tisztítószer-szag volt"

Ki hinné, hogy egy Indiában, a hetvenes években született művésznek hasonló tinédzserkori éléményei vannak, mint amilyenek nekünk, a Kádár-kori Magyarországon voltak? Sarnath Banerjee képzőművész jó mesélő: talán ezért is rajzol képregényeket. Életéről, munkáiról, Európa és India viszonyáról beszélgetett vele a hvg.hu.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Oregáno, kakukkfű, avagy amit akartok

Itt a nyár, végre itt a vakáció! Sokan utaznak külföldre, honfitársaink egy része minden bizonnyal a napfényes Görögországot választja úticéljául. Egy ország igazi megismeréséhez pedig sokak szerint az ember gyomrán keresztül vezet az út. Lássuk tehát, mi is rotyog a görög fazekakban, mi kerül a helyi tavernákban az asztalra.

MTI Kult

60 ezer látogatóra számítanak a soproni Volton

A szervezők 60 ezer látogatóra számítanak a július 4. és 7. között Sopronban tartandó jubileumi Volt fesztiválon, amelyen olyan külföldi sztárzenekarok is fellépnek, mint az amerikai The Roots és a Korn, valamint a brit Prodigy - mondta el Lobenwein Norbert főszervező az esemény helyszínén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

hvg.hu/MTI Kult

A hőség városa

Múzeumok Éjszakája: egy éj, amikor minden rendben van a magyar kiállítótermekben. Tori Amos: csendes szupersztár. The Cult: a legeslegkomolyabb rockbanda Budapesten. Múzsák a Körzőgyárban! Animációs filmnapok Kecskeméten. A Zene Ünnepe: forró ritmusok a hőségriadóban. No Man's Land: elektro ünnep Egerszalókon. Minden, ami mozgás: táncbiennále Győrben! Programok ínyenceknek a hvg.hu-tól!

hvg.hu Gasztro

Expedíciós kóstoló a Góbi-sivatagból

A Szilasfood-Lucullus Góbi-expedíció tagjai túl vannak tervezett ezer kilométeres távuk egyharmadán. Útjuk a Keselyűk völgyén át – ahol az óriási sziklák között vastag jégpáncél tette próbára a lovasokat – Bayanzagba, a világ leggazdagabb dinoszauruszcsont-lelőhelyére, majd Khongoriin Els-be, az „égigérő” dűnék vidékére vezetett.

MTI Kult

Garas Dezső nem veszi át a Karinthy-gyűrűt

A Magyar Rádió Karinthy-gyűrűjének alapítása óta most történik meg először, hogy elmarad a rangos kitüntetés évente szokásos átadása - írja keddi számában a Népszabadság.

Gőgh Csilla Gasztro

Gasztromustra a Wörthi-tó körül

Egyetlen hétvégét is érdemes a Wörthi-tó partján eltöltenünk. Nemcsak a gyönyörű környezet, a hosszú, véget nem érőnek tűnő kerékpárutak, a négy golfpálya, a Casino vagy a hajókirándulások miatt. A környék gasztronómiai szempontból is tartogat érdekességeket.


A címlapról ajánljuk