Fingszaga van az Uránusznak
Élet+Stílus

Fingszaga van az Uránusznak

Ez nem vicc. Egy rendes, tisztességes, tudományos szaklapban publikált tanulmány állítása szerint elviselhetetlenül büdös van a bolygó légkörében.

travelline.hu Plázs

Panzió vagy szálloda?

Az előbbit többnyire azok választják, akik az otthonosabb, barátságosabb...

MTI Kult

Kiírták a pályázatot a Ludwig Múzeum élére

Hiller István oktatási és kulturális miniszter pályázatot írt ki a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatói álláshelyének betöltésére, a munkák beadási határideje január 20. - olvasható a Kulturális Közlönyben.

hvg.hu Kult

Szilveszter után józanodás

Színházi premier: Spiró György darabja Hamvas Béla műve alapján; Szilveszter. Új, zenés magyar film Tímár Pétertől: Casting minden. Red Road: megfigyelni és megszeretni? A román film új hulláma: 4 hónap, 3 hét, 2 nap; Cristian Mungiu alkotása. Utódállamok: orosz, belorusz, örmény, grúz, ukrán, litván, észt művészet Budapesten. A folkrockerek beveszik a palotát: Napra és Barbaro koncert a MÜPA-ban. Ajánlatok a hvg.hu-tól!

Szikora Katalin Gasztro

Omlós, ízes csemege a sütőtök

Faluhelyen mindig kedvelt eledel volt, ínséges időkben alapvető táplálék a mai konyha újra fölfedezett, sokféle formában elkészíthető alapanyaga, a sütőtök. Amit tud: ízletes, vitamindús, és ráadásul még olcsó is.

MTI Kult

Előkerült Vaszary János Pihenő nője

Előkerült Vaszary János korai korszakának egyik lappangó főműve, a Pihenő nő című festmény, az eddig csak fekete-fehér reprodukciókról ismert kép keddtől látható a festőművész életművét bemutató kiállításon Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában. A festményt hétfőn mutatták be az újságíróknak.

Kult

Az új MR2-Petőfi: mennyire zene?

A hazai zenei színtér egyértelműen üdvözölte az MR2 néven zenei adóvá lett Petőfi arculatváltását. A rádiócsatorna megélénkítette a hazai alternatív-popzenei szcénát. Vannak ugyanakkor, akik csalódottak, műfaji sokszínűséget vártak, ám mást kaptak, leginkább visszautasítást. Mit, miért játszik az MR2 Petőfi? Megkérdeztük, s egy szoftver segítségével statisztikákat is készítettünk.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Pezsgőünnep

„Nagy szorgalom és kitartás mellett sikerült nekem az eddig ismert champagnei pezsgőboroknál sokkal kitűnőbbet előállítani” – vallotta 1882-ben Törley József, amikor még Franciaországban megjelentette saját neve alatt első pezsgőjét.

MTI Kult

Beiktatták tisztségébe Bujtort és Eperjest

Beiktatták tisztségébe pénteken, zártkörű társulati ülésen Bujtor Istvánt, a veszprémi Petőfi Színház új igazgatóját és Eperjes Károly művészeti vezetőt.


A címlapról ajánljuk