Videó: Kicsit lassan fogta fel a kisszarvas, hogy épp az életét mentik meg
Élet+Stílus

Videó: Kicsit lassan fogta fel a kisszarvas, hogy épp az életét mentik meg

Az oregoni Sunriver város tűzoltósága osztott meg egy videót arról, hogyan mentenek meg egy jégre ment kisszarvast. Az állat alatt a tó jege szerencsére nem szakadt be, de így sem tudott mozdulni tapodtat sem. A tűzoltóság egy fakutyához hasonló eszközzel sietett a segítségére, és addig taszigálták, amíg végül rájött, hogy már a parton van.

MTI Kult

Elhunyt Tábori Nóra

Elhunyt Tábori Nóra színművész; a magyar színházművészet kiemelkedő alakját szerdán érte a halál - közölte a Vígszínház. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész 77 éves korában hunyt el. Tábori Nórát a Vígszínház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

hvg.hu Kult

A pokol rózsaszín?

Nem, nem horrorfilmet szeretnénk ajánlani a hétre. A PinkHell egy új képregénylap címe, amely magyar alkotókat közöl. Comics-hétvége zajlik ugyanis, de emellett mást is kínálunk: Wenders és Atom Egoyan, Stereo MC's a PeCsában, Birkás Ákos szenzációs új festményei, a vokális jazz mini-fesztiválja. A kérdés év végéig: fenntartható-e a fejlődés? Hétről-hétre jobbnál-jobb programok...

MTI Kult

Nálunk jobban érződik a globális felmelegedés?

A globális felmelegedés jelensége Magyarországon erősebben érzékelhető a világátlagnál - állította Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke A klímakutatás enciklopédiája című könyv bemutatóján.

MTI Kult

Kiosztották az American Music Awards díjait

A Green Day, Will Smith, a Black Eyed Peas, Mariah Carey, Gwen Stefani és a Destiny's Child nyerte a főbb díjakat az American Music Awards 33. díjkiosztóján. A díjakat Los Angelesben adták át huszonegy kategóriában.

MTI Kult

Szabadság-díjak üldözött újságíróknak

Egy hazájában bebörtönzött kínai szerkesztő, egy perbe fogott és ezért otthonmaradásra kényszerült brazil riporter, továbbá egy száműzetésben élő üzbegisztáni újságíró, valamint egy zimbabwei médiajogász kapta a 2005-es nemzetközi sajtószabadság-díjat.

MTI Kult

Depardieu a francia Háry Jánosban

A Mesélő szerepében Gérard Depardieu-vel jelent meg a közelmúltban Kodály Zoltán Háry János című daljátéka az Universal Classics France Kiadó gondozásában.

MTI Kult

’56 központi emlékműve: nyilvános bemutató

Nyilvánosan is bemutatták az 1956-os forradalom központi emlékmű-pályázat díjnyertes tervét, mely az I-Ypszilon Csoport által készített vas- és acéloszlop installáció.

hvg.hu Kult

Eredményhirdetés a hvg.hu nyomozóversenyén

Pénteken lezártuk egy hónapja indított detektívirodalmi versenyünket. Nagy meglepetés nem született, az élmezőnybe főként a megfilmesített karakterek kerültek. Kiosztottuk támogatóink könyvajándékait is, a nyertesek névsora is itt olvasható.

MTI Kult

Madonna zenét lopott, betiltották a sugárzást

Plágium miatt bűnösnek találta a világhírű énekesnőt, Madonnát egy belga bíróság. A bíró ugyanis jóváhagyta egy belga zeneszerző, Salvatore Acquaviva panaszát, hogy a Frozen néhány taktusa az ő egyik 1979-es számából, a Ma vie fout le camp című dalból származik.

MTI Kult

József Attila-kötet sikere Franciaországban

Az év legjelentősebb versköteteként mutatja be József Attila Aimez-moi (Szeressetek engem) című franciául megjelent összes versét a L'Express című folyóirat legfrissebb számában.

MTI Kult

Perelik a Bádogdob rendezőjét egy forgatókönyve miatt

A lengyelországi Szolidaritás mozgalom egyik megteremtője, Anna Walentynowicz, be akarja perelni Volker Schlöndorffot - a Bádogdob Oscar-díjas rendezőjét - mert nem ismert magára az életéről készülő film forgatókönyvében.

hvg.hu Kult

Friss szelek, friss tinták

Természetfilm, etnografikus mozi, kortárs táncszínház; ezek kiváló, de mégiscsak sztenderd ajánlatok. Hanem van itt más is: egy elsőrangú gyerekvers-antológia, egy szocio-art akció utcai virrasztással, egy avangarde big-band, egy hatvanéves funk-sztár. És ez még nem a teljes lista. Ajánlatok egész hétre a hvg.hu-tól!

MTI Kult

Kiadták a Magyar Klasszikus Zenei és Jazz Díjakat

A Magyar Klasszikus Zenei Díjat Seres Dóra fuvolaművész, a Magyar Jazz Díjat Dresch Mihály kapta 2005-ben. Az elismeréseket a szolnoki Szigligeti Színházban adták át. Az év legkiemelkedőbb zenei teljesítményeiért járó szakmai elismerést a Gramofon - Klasszikus és Jazz című folyóirat szerkesztősége és kiadója alapította 2001-ben.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

Bíróság elé áll az elsőszámú török író

December 16-án áll bíróság elé hazájában Orhan Pamuk török író. Világszerte olvassák, elismerik, Nobel-díj várományosként emlegeteik, odahaza a "török nemzeti identitás megsértése" a vád ellene. Akár három évet is kaphat.

hvg.hu Kult

Tárgyalások folynak a Stones budapesti koncertjéről

Felröppent sajtóhírek szerint jövő nyáron Budapestet is érinti a Rolling Stones turnéja. A zenekar több környékbeli városban is tervez koncertet, első ízben például Belgrádban is fellépnek majd, ám a hivatalos koncertműsorban egyelőre nem olvasható Budapest neve.

MTI Kult

Letölthető lesz Lennon életműve

Decembertől letölthető lesz az internetről John Lennon teljes szóló-életműve - jelentette be az EMI Music. Tárgyalások folynak a Beatles-oeuvre online terjesztéséről is.

MTI Kult

Tarr: a politikai és a piaci cenzúra ugyanaz

"Amikor fiatal voltam, politikai cenzúra volt, most a piac cenzúrája uralkodik, és ez ugyanaz" - nyilatkozta Tarr Béla az AFP francia hírügynökségnek, spanyolországi életműdíja után.


A címlapról ajánljuk