travelline.hu Plázs

Belfast - Budapest

Közvetlen légi kapcsolatot teremt az Aer Lingus Belfast és Budapest közöttJövő...

MTI Kult

Nem kezdik Rajk 56-os emlékművének bontását

Mégsem kezdik meg csütörtökön Rajk László 56-os emlékművének bontását Veszprémben; az önkormányzat megvárja a bontási határozat jogerőre emelkedését - tájékoztatott Horváth György, a veszprémi polgármesteri hivatal szóvivője szerdán.

hvg.hu Kult

Nyár - a legvégsőkig!

Csapatleépítés: menedzserek kalandjai magyar földön; egy horrorfilmben! A tej élet, erő, egészség; a Moloko ex-énekesnője, Róisín Murphy Budapesten! Éljenek a kilencvenes évek; a Kosheen és az Apollo 440 Szegeden! Ilyen lovat akartunk? - Az igazi da Vinci Debrecenben. Technoparádé Budapesten. Aluljáró fesztivál Ócsán! Programok szerdától szerdáig a hvg.hu-tól!

Gőgh Csilla Gasztro

Bécsi szelet helyett

Manapság semmi különös nincs abban, ha csak úgy átugrunk Bécsbe. Különösen hosszú hétvégéken. Csak kicsit korzózni, megnézni egy kiállítást, bevágni egy jókora bécsi szeletet, pár ropogós virslit, inni egy kávét a Demelnél, tortát uzsonnázni a Sachernél, a vacsorához friss, ropogós császárzsömlét hazahozni.

MTI Kult

Elhunyt Lakatos Menyhért író

Életének 82. évében, elhunyt kedden Budapesten Lakatos Menyhért író. A József Attila-díjas író temetéséről később intézkednek.

Vétek György Gasztro

Rétesshow a kastélyban

Nem elég, hogy a gulyásnak „múzeumot” csináltak Bécsben, még a rétessel is saját országimázsukat építgetik.

Szikora Katalin Gasztro

A fehér, a sárga és a kopasz

A nyár hamvas gyümölcse a barack. Persze ez is frissen, nyersen a legfinomabb, a legegészségesebb. Gyakorló háziasszonyok legfeljebb krémlevest rittyentenek belőle. A profi szakács szerint a barackkrémlevesnél élvezetesebb a frissen készült ivólé. Az asztalra pedig izgalmas ízvariációkban vonulhat fel a barack. Erre ad példákat - némi történeti háttérrel - Dunszt Zsolt, az Aranyszarvas-Gomba Kft. séfje, grill világbajnok.

Kult

Instant fogyasztható jazztörténet

A veszprémi konferanszié azzal büszkélkedett, hogy Wayne Shorter és az előző este hőse, a nagybeteg Joe Zawinul 22 év után újra együtt játszottak. Ez persze nem teljesen igaz, a Weather Report nyolcvanas évek végi feloszlása óta a színpadon is találkoztak már, s a világsajtót is bejárta a tervezett reunion világturné híre. Ezek után arra voltam kíváncsi, jól döntöttem-e, hogy szabad estémet nem Zawinulék szindikátusára, és nem is a másnapi, ugyancsak világszám New York Voicesra szántam.

MTI Kult

Ismét lesz Örömkoncert a Kossuth téren

Ötödször rendezik meg az Örömkoncertet Budapesten, szombaton este Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Brahms és Berlioz műveit adja elő a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar a Kossuth téren.

Kult

A póker diadalútja

Születésekor semmi nem predesztinálta a sokáig lenézett szerencsejátékot, a pókert arra, hogy ma már tévéközvetítéseken milliók izgulhassák végig maroknyi ember meggazdagodását - vagy éppen megkopasztását.

MTI Kult

Meghalt Spéter Erzsébet

Életének 92. évében pénteken este elhunyt Spéter Erzsébet kulturális mecénás -közölte a budapesti Szent Ferenc Kórház.

Szikora Katalin Gasztro

Mindenki iszik valamit

Egyre többen, egyre többet, egyre gyakrabban isznak valamilyen alkoholos italt a hazai háztartásokban. A Gfk Hungária legfrissebb háztartáspanel vizsgálatának eredményei azt mutatják, hogy egyre inkább a hétköznapi fogyasztási szokások része lett például a borozás. Az utóbbi három évben minden szeszes italnak nőtt a forgalma, köztük a boroké is. A vevők igényessége pedig átformálta a piacot. A borkultúra mára valóban föllendült: a minőségi termékekből vásárolnak többet az „otthonivók”.

travelline.hu Plázs

Online vonatjegyvásárlás

Új szolgáltatások bevezetését tervezi a MÁV Start, már idén lehetőség nyílik az internetes jegyvásárlásra.

MTI Kult

Az igazi da Vinci Debrecenben hét méteres lóval

Debrecen a Modem, a Modern és Kortárs Művészeti Galéria felépítésével és benne ezzel a kiállítással felkerült Európa kulturális térképére - mondta Kósa Lajos polgármester Az igazi da Vinci című kiállítás megnyitóján csütörtökön.

Gasztro

Szentesített névházasság?

A világ egyik legismertebb sörmárkája a Budweiser, mivel ezen a néven nemcsak a csehországi Budejovicében, hanem az amerikai Saint Louis-ban is főznek sört. A sörgyártó óriás, az amerikai Anheuser-Busch már régebben szemet vetett a dél-csehországi gyárra.

Bőhm Kornél Gasztro

Szörpöljünk!

Valószínűleg ez a legegyszerűbben elkészíthető szénsavas üdítő. Az ember csak önt egy kevés sűrű szörpöt a pohár aljára, nagy lendülettel szódavizet spriccel bele, és kész. Akinek van késztetése, jégkockát, szívószálat is tehet az italába.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával