hvg.hu Gasztro

Sztárok és cukrászok készülnek az Ország Születésnapjára

Különleges receptet kreált a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete augusztus 20-ára, az Ország Születésnapjára. Az „új hungarikum” alkotóihoz csatlakozott Budai Bernadett kormányszóvivő és számos hazai médiasztár – Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, Lola –, akik a Miniszterelnöki Hivatal felhívására tortát sütnek az ünnepre.

hvg.hu Kult

Szombat a Szigeten. Mire menjünk? – Videók

Szombat a rockereké, legyen szó könnyed angolszász pop-rockról, akár mérges ipari hangzásról, vagy kőkemény metálról. Mellettük azért az egyéb műfajok rajongói is megtalálhatják a számításukat, az elszállósabb stílustól a dübörgő basszusokig

Szikora Katalin Gasztro

Melyik ásványvizet vegyük le a polcról?

Hiába hangzik el minden nyáron a jó tanács: melegben a meleg ital hűsít igazán. A konok magyar csak nyakalja a hideg ásványvizet. Évről évre többet. De még mindig nem annyit, mint az egészségtudatosabb uniós polgárok, akik fejenként 100-160 litert isznak meg egy esztendő alatt.

hvg.hu Kult

Videoklip-koncert és iszapbirkózás a Sziget második napján

A délutáni zivatar több szempontból is jótékony hatásúnak bizonyult, például elmosta a fesztivál első napját szinte kibírhatatlanná tévő porfelhőt. Emellett pedig szociális ragasztóként is szolgált, az eső nyomán megjelenő tócsákban ugyanis egy idő után feltűntek a lelkes dagonyázók, sőt, még egy rögtönzött iszapbirkózás-bajnokság is szerveződött. Emellett azért zene is volt, a szupersztár DJ-ktől kezdve a jazz Mick Jaggeréig. Hangulatjelentés a második napról.

MTI Kult

Öt új tárlat a Műgyűjtők éjszakáján

Húsz galéria és régiségkereskedés részvételével rendezték meg az ötödik Műgyűjtők éjszakáját csütörtökön Budapesten. Este hét órától egymás után nyíltak a kiállítások, egy utcai sátorban szólt a zene, egy galériában élő koncertet rendeztek, odébb kávézók, borozók csábították a vendégeket, és éjfélig nyitva voltak a kortársművészeti galériák, a műkereskedések a Falk Miksa utca elején.

hvg.hu Kult

Sziget-ajánló: aranyfogú DJ és rózsaszín szupersztár - videók

Az afrikai zene Ozzy Osbourne-jától kezdve az eklektikus cigánypunk-bandán és a technozene negyvenéves nagypapáján át első vonalas szupersztárokig, illetve tehetséges magyar ragga-banditákig tart a sor. Összeállításunk megkönnyíti a választást.

hvg.hu Kult

Porfelhő és áramszünet a Sziget első napján

Már a hétnapos fesztivál nyitónapján is jelentős mennyiségű ember és még jelentősebb mennyiségű por lepte el a Hajógyári-szigetet. Találkoztunk Batmannel és a Salt ’n’ Pepával, valamint megtudhattuk, mi történik többtízezer emberrel, ha kikapcsolják körülöttük az áramot.

hvg.hu Kult

Internet Vörös Október-zakóban

Médiabloggerünk többször siránkozott amiatt, hogy a hazai politika nem él az internet kínálta lehetőségekkel. Az MSZP legutóbbi próbálkozásai, a korábbi Gyulavízió, vagy a most elindított Kapcsolat.hu után úgy tűnik, hogy talán jobb is volt úgy. Írás a hvg.hu Médiablogjában!

hvg.hu Kult

Mit nézzünk a Sziget második napján? – Videók

Csütörtökön érkezik a fesztivál egyik legjobban várt formációja, a Chemical Brothers, valamint a Blur frontemberének új bandája, a The Good, The Bad & The Queen. Rajtuk kívül lesz még német reggae, mali blues és sanzonok a Zöld-foki Köztársaságból, és még sokan mások. Ajánlónk a második napra.

Gőgh Csilla Gasztro

Paradicsomleves fehérben

A Fat Mo's szomszédjaként is emlegetett Avocado étterem nem keltett különösebb feltűnést másfél évvel ezelőtti megnyitásakor. Ám mára egyre meghatározóbb a nemcsak szórakozásra, hanem a gasztróélvezetekre vágyó közönség számára is.

MTI Kult

Valószínűsíthetően egy Munkácsy-képet találtak a vámosok

Nagy valószínűséggel egy Munkácsy-kép került elő, a szakértői vizsgálatok szerint a Naplemente című, évekkel ezelőtt nyoma veszett festményt találták meg a vámosok július elején egy, az Egyesült Államokból érkező küldeményben - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Bari Máriusz Kult

Mostanában minden hipertext

Ezúttal médiakutatással, ipari kémkedéssel, a technológia kulturális hatásaival, emergens jelenségekkel és ezoterikus harcművészetekkel foglalkozik William Gibson, a cyberpunk pápája. Kilencedik, Spook Country című regénye augusztus 7-től kapható Amerikában.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával