Gőgh Csilla Gasztro

Liba libát ér országszerte Márton napján

Amint már hírül adtuk, ezen a hétvégén országszerte több falumúzeumban Márton-napi rendezvényekkel várják az érdeklődőket, akiket remélhetőleg a hűvös novemberi napok sem riasztanak el attól, hogy finom falatokat és jó borokat kóstolgassanak. Kedvcsinálónak a szentendrei Skanzen programjából adunk ízelítőt.

travelline.hu Plázs

Sztrájkoltak a vasutasok

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ)...

hvg.hu Kult

Hogyan készül a demagóg?

Három év alatt bárkiből karizmatikus politikust faragok – állítja Piotr Tymochowicz politikai tanácsadó. Az, hogy hogyan formálódik a populista, kiderül Marcel Lozinski filmjéből a ma induló negyedik Verzió filmfesztiválon.

Gasztro

Szecesszió, Windsor, Callas

Az Andrássy út – visszanyerve régi nevét és fényét – Budapest egyik legszebb útja lett, amely már nem szolid borozóiról, füstös sörözőiről, maszatos portálú üzleteiről ismerszik meg. Főleg nem az Operaház környékén. A patinás boltok vásárlói értékelik a pazar külsőt, a luxust, és a többi már jóformán nem is számít.

MTI Kult

Európai Filmdíj: A királynő lehet a király

Hat kategóriában jelölték az Európai Filmakadémia ítészei Stephen Frears A királynő című, már Oscar-díjas filmjét az ez évi Európai Filmdíjra. Kevin Macdonald Skócia utolsó királya című filmje öt jelölést kapott.

MTI Kult

„Valami történt” Lorca és Dalí között

Film készül Federico García Lorca és Salvador Dalí állítólagos szerelmi viszonyáról a brit Paul Morrison rendezésében. A Kicsi hamvak (Little Ashes) című film spanyol-brit koprodukcióban készül, mindössze 2 millió eurós költségvetéssel.

MTI Kult

MTV Europe Music Awardst: Avril Lavigne az év szólistája

Avril Lavigne kanadai énekesnő kapta az év legjobb szólóelőadója és a legjobb slágerért járó díjat csütörtök este az MTV Europe Music Awards 2007. évi, sorrendben tizennegyedik díjkiosztóján. A négyszeres jelölt Justin Timberlake ezúttal díj nélkül térhet haza. Az MTV Europe regionális díjai közül Magyarországon Ákos lett a nyertes.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A levestől a tortáig

Az emberiség egyik legősibb italát, a friss, habzó sört sokan csak innivalóként ismerik, pedig századok óta fontos szerepet játszik a főzésben is. Sörből lehet készíteni levest, mártásokat, vagy akár desszertet is. A sör finom-fanyar íze sok fogásnak egészen különleges aromát kölcsönöz. Míg az előételekhez a világos, könnyű sörök illenek, az édes desszertekhez a sötét, sűrű sörök passzolnak leginkább.

hvg.hu Kult

Rasszizmus, drog és prostitúció a mozikban

Miért lesznek a gyerekekből boszorkányok? Kik élnek a világ végén? Kinek jó a demokrácia? Emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál immáron negyedszer. Ám az se szomorkodjon, aki nem a moziba vágyik, válogathat például a kortárs európai színjátszás legjobbjaiból. A zene sem marad el, igazi alter-rock hétvége ígérkezik Quimby-fesztivállal, Kiscsillaggal.

Gasztro

Sörmentén Csehországban

Csehországban, nem számítva a kis sörfőzdéket, mintegy 60 sörgyár üzemel. Csatlakozik még melléjük mintegy 40 házi sörfőzde. Nem akármilyen feladatra vállalkoztak hát a szerzők, Kocsis Péter, Marton Jenő és rovatunk állandó külsős munkatársa, Vétek György amikor Bécs, Budapest és Prága sörivóknak szánt útikalauza után Csehország sör- és kocsmavilágát szerették volna megismertetni az olvasókkal.

Hárs Géza Kult

Dübörög a nemzeti rock

Október 22-én a Szabadság téren a majdnem legszélső szélsőjobb hívei a Romantikus Erőszak (RE) zenéjére gyűjtöttek erőt az esti balhéhoz. A balhé soundtrackje minálunk az úgynevezett nemzeti rock; az RE, az Ismerős Arcok, a Kárpátia, az Egészséges Fejbőr.


A címlapról ajánljuk