Megosztaná a gólok örömét? Ezek a legjobb kiülős helyek a közösségi szurkolásra
Élet+Stílus

Megosztaná a gólok örömét? Ezek a legjobb kiülős helyek a közösségi szurkolásra

Legjobb lenne a helyszínen, a stadionokban nézni a vb-meccseket, de ez ugyebár keveseknek adatik meg. Maradna az otthoni karosszék, de szerencsére nyár van, ezért vétek lenne kihagyni a szabadtéri meccsnézést. Végül is a szurkolás alapvetően közösségi élmény. Segítünk: bejártuk a legjobb kiülős helyeket Budapesten, és elmondjuk, hova érdemes kiköltözni esténként.

MTI Kult

Ötven könyv jelenik meg idén 1956-ról

Mintegy félszáz, az '56-os forradalomhoz kapcsolódó könyv jelenik meg állami támogatással idén Magyarországon - derül ki a Miniszterelnöki Hivatal '56-os emlékbizottságának adataiból.

MTI/hvg.hu Kult

Továbbgyűrűzik a Fischer-ügy

"Egyszerűen nem fogadom el Fischer Iván véleményét" - fogalmazott Harsányi László, az NKA elnöke, aki szerint Fischer számára "minden, ami Kocsis Zoltán nevéhez kötődik, az támadandó". Fischer Iván az ÉS-ben közzétett levelében mondott le a Bartók-emlékbizottsági tagságáról, mert szerinte annak "egyetlen kitapintható tevékenysége zenei érdekcsoportok állami pénzekhez juttatása".

MTI Kult

A Született gyilkosok rendezője szeptemben 11-ről forgatott filmet

A United 93 után augusztusban jelenik meg az amerikai mozikban a második játékfilm, amely a 2001. szeptember 11-i eseményekkel foglalkozik. A World Trade Center című film rendezője Oliver Stone. A filmet versenyen kívül mutatják be szeptember 1-én a velencei filmfesztiválon.

MTI/hvg.hu Kult

Képregényben a 9/11-jelentés

Képregényben dolgozza fel a 2001. szeptember 11-i merényletekről szóló amerikai kongresszusi jelentést a tekintélyes Farrar, Straus and Giroux (FSG) amerikai könyvkiadó. A 150 oldalas történeti munka még a terrortámadás ötödik évfordulója előtt a könyvesboltokban lesz.

MTI/hvg.hu Kult

Fischer Iván asztalt borít a Bartók bizottságban

"Elvek is vannak a világon" - összegezte indokait Fisher Iván, aki lemondott tagságáról a Bartók Emlékbizottságban. Fischer Gyurcsány Ferencnek szóló nyílt levele pénteken teljes terjedelmében megjelent az Élet és Irodalom című hetilapban.

MTI/hvg.hu Kult

Gazdasági társasággá válhatnak kulturális intézmények

Egyes kulturális intézményeket összevonna, másokat gazdasági társasággá vagy éppen költségvetési intézménnyé alakítana át az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM); az elképzelésekről Schneider Márta szakállamtitkár számolt be csütörtökön, Budapesten. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója rögtön sajtótájékoztatót hívott össze. Itt úgy reagált, a Műcsarnok partner a változásokban, akár a gazdasági társasággá alakulásban is, de pontosan kellene tudni, mit is akar a minisztérium.

MTI Kult

Fél év alatt száz NAVA-pont nyílt

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) azt tervezte, hogy egy év alatt hoz létre ennyi külső elérési pontot, mégis fél év alatt 100 NAVA-pont nyílt az országszerte. A NAVA a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum.

hvg.hu Kult

Megint lesz Moziünnep

Négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők, több mint 250 vászonra vetítve, az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron, augusztus 31. és szeptember 3. között. Magyarország összes mozija tárt kapukkal várja a filmbarátokat.

hvg.hu Kult

Yeah, yeah! - programajánló

Igen, igen - mi egyebet is mondhatnánk a mostani pazar kulturális programkínálatra, mint amit a hét sztárfellépői, a Matt Bianco!? Lássuk csak: Johnny Depp és új kalózmozija, ethno és jazz országszerte, alterszínházak fesztiválja Szegeden, az egyik legjobb román kortárs művész Budapesten, vízizene a Deák térnél fényes nappal, opera koprodukcióban, ritka kincsek német múzeumokból! Soroljuk még? Yeah, yeah!

MTI/hvg.hu Kult

Adriano Celentano olasz kommunista lapért kampányol

Adriano Celentano, az olasz dal és rock élő legendája az 1968-69-es mozgalmak idején született baloldali, illetve magát kommunistának nevező lap, az Il Manifesto megmentése mellett kampányoljon. A pénzügyi nehézségekkel küzdő lap most gyűjtésbe kezdett, többek között Celentano nevével is.

MTI Kult

Kolumbusz szadista zsarnok volt?

Ötszáz évvel Kolumbusz Kristóf, Amerika felfedezője halála után olyan dokumentumok kerültek napvilágra, amelyekből egy szadista zsarnok képe rajzolódik ki.

Hárs Géza Kult

Miért kérődznek a tehénügyön?

Budapest sem képzelheti magáról, hogy nem érik el a városi kultúra nemzetközi trendjei, főként, ha azokban a reklámipar is pénzt lát. Nos, épp ennek vagyunk tanúi ezekben a napokban: a magyar fővárosban is képző- és tervezőművészek által átalakított műanyag tehenek tűntek fel. És feltűnt a vandalizmus, a politikai félremagyarázás meg az esztétikai vita is. Ahogy bárhol máshol a világon. Vagy van ebben valami speciálisan magyar?

MTI Kult

Skandináv Ház nyílik Budapesten

Szeptember 3-án nyílik Budapesten a Skandináv Ház, amelynek célja hogy népszerűsítse a skandináv kultúrát Magyarországon és erősítse az érintett országok közti kapcsolatokat.

MTI Kult

Homofóbia miatt marad el egy koncert

Elmarad egy New Yorkba, keddre szervezett, Lifebeat című reggae koncert, mert noha a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az AIDS ellni harc fontosságára, a fellépők között olyanokat is meghívtak, akik korábbi dalszövegeiben támadta a melegeket.

Kult

Egy eredeti, vagy hamis Csontváry-kép kálváriája

Vita zajlik egy festmény körül. Egy cédrust ábrázol. Akik eredetiségét hangoztatják, Csontváry Kosztka Tivadar híres cédrus-képeinek előtanulmányát látják benne. Ha valódi, akkor az életmű egy hihetetlenül értékes darabjával állnánk szemben. Ha hamis, akkor egy szinte csak egy darab színes vászonnal. Voltak, akik meg akarták szerezni, vannak, akik nem veszik komolyan. A pro és kontra véleményeket a Műértő júliusi száma közölte.

Kult

Mi van a sövényen túl?

Superman még dobogós, a Verdák lecsúsztak, A Da Vinci-kód még tisztes pozícióban, a héten azonban első a Túl a sövényen, legalábbis a budapesti mozik nézettségi listáján. Lanyha, nyárias forgalom, de azért így is 120 ezer néző és 107 milliós összbevétel a fővárosban.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával