Megosztaná a gólok örömét? Ezek a legjobb kiülős helyek a közösségi szurkolásra
Élet+Stílus

Megosztaná a gólok örömét? Ezek a legjobb kiülős helyek a közösségi szurkolásra

Legjobb lenne a helyszínen, a stadionokban nézni a vb-meccseket, de ez ugyebár keveseknek adatik meg. Maradna az otthoni karosszék, de szerencsére nyár van, ezért vétek lenne kihagyni a szabadtéri meccsnézést. Végül is a szurkolás alapvetően közösségi élmény. Segítünk: bejártuk a legjobb kiülős helyeket Budapesten, és elmondjuk, hova érdemes kiköltözni esténként.

hvg.hu Kult

Német rövidek hastánccal

Ismét lesz rövidek éjszakája, ezennel német rövidfilmekből verbuválva. De nyakunkon a tavaszi fesztivál a Menyasszonytánccal, kiállításokkal és bluesfesztivállal. Aki arab ritmusokra szeretne mozogni, annak az A38-ra szervezett hastáncfesztivált ajánljuk; ám azok sem fognak unatkozni, akik a Fonót választják, három zenekar is húzza majd az ír talpalávalót.

MTI/hvg.hu Kult

Új lakók a hírességek csarnokában

A rock and roll halhatatlanja lett a Black Sabbath, a Blondie, a Lynyrd Skynyrd és a Sex Pistols együttes, valamint Miles Davis. A beiktatási ceremóniáról a New York-i Waldorf Astioria szállodából távol maradt a Sex Pistols legénysége, nem akartak múzeumi példányok lenni a Rock and Roll Hall of Fame-ben.

MTI Kult

Eltűnt a Buddha reinkarnációjának tartott fiú

A sokak által Buddha újkori reinkarnációjának tartott kisfiú eltűnt arról a helyről, ahol május óta meditált étlen-szomjan, s a nepáli rendőrség valóságos hajtóvadászatot indított keresésére, egyelőre hiába.

MTI Kult

A Star Wars III. kaszált a legtöbbet tavaly

Nyolc százalékkal esett vissza a mozik bevétele tavaly, az összveétel 23,24 milliárd dollár. A legnagyobb kasszasiker a Star Wars harmadik része, a Sith-ek Bosszúja volt.

MTI/hvg.hu Kult

Budapesti emlékezés Halász Péterre

Halász Péterre, a napokban elhunyt író-rendező-színészre, a kortárs színházművészet egyik legeredetibb hazai képviselőjére emlékeztek barátai és tisztelői, felkeresve többek között a Dohány utca 20. számú házat, ahol lakásszínházát működtette.

hvg.hu Kult

Elhunyt Halász Péter

A Budapesttől és hazai közönségétől nemrégiben önmaga virtuális temetésével búcsúzó író-rendező-színészt New Yorkban érte a halál.

hvg.hu Kult

A Radiohead a Sziget Nagyszínpadán

A Radiohead, a Franz Ferdinand, a Ministry és Robert Plant - ők már biztos fellépői az idei Sziget fesztiválnak. De jön a zúzós Sick of It All is és újra visszatér Natascha Atlas.

MTI Kult

Lemondta tíz koncertjét a U2

Világturnéja utolsó 10 koncertjét le kényszerült mondani a U2 együttes egy "közvetlen családtag" megbetegedése miatt - jelentette be csütörtökön Londonban az ír zenekar promótere.

MTI/hvg.hu Kult

Artisjus-díjak: Fenyő, Dés, Kiss, Kocsák

Hat kategóriában ítélték oda a magyar zeneművészeti, irodalmi alkotó tevékenységek elismerésére és ösztönzésére alapított Artisjus-díjat az idén; a könnyűzenei alkotói életműdíjas Fenyő Miklós lett.

MTI Kult

Először hirdet versenyt a Titanic

Először hirdet versenyt a Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek ez évi, március 30-án induló programjában több mint ötven alkotás szerepel.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

A sok pénz lustává tesz

A balkáni háborúk alatti papírhiány idején falinaptárok hátlapjára dolgozott. Naponta tudósított arról, mi történik célponttá vált városában. Munkáit egyenként küldte szét európai és amerikai művészi képregény-magazinoknak. Az ismeretlenségből mostanra világhírű lett. Személyes tudósításokat küld most is fekete-fehérben egy szerbiai kisvárosból: Zograf a nemrég zajlott budapesti képregényfesztivál vendége volt.

hvg.hu Kult

Vegyes, vágatlan

Nem rendeztük közös téma köré kulturális ajánlónkat, mert nem is igen lehet. Vegyes kínálat, néhány igazi különlegességgel. Budapesten játszik a Klezmatics a Muzsikással. Frenák Pál társulata felújítja egyik kultuszelőadását. A hét végégig még látható a roma holokausztnak emléket állító tárlat. Ladyfest: az éjszaka visszafoglalása. Programajánló a hvg.hu-tól!

MTI Kult

Provokatív pólótrikók kavarnak vitát Lengyelországban

Emberi jogi szervezetek különös pólókkal tesztelik a szólásszabadság határait Lengyelországban. Az ilyen trikókból a kelet-lengyelországi Lublin Marie Curie-Sklodowskáról elnevezett egyetemén a közelmúltban rendezett kiállítást a rektor bezáratta.

MTI Kult

Pető szerint kisebb kulturális intézményrendszer kell

Az SZDSZ az intézmények helyett főként a programokat támogatná a kultúrában - jelentette ki Pető Iván Szegeden. Szerinte "majd az élet" megoldja a a rossz médiatörvény miatti problémákat is, a digitális műsorszórás sok mindent megváltoztat majd.

MTI Kult

Az Ütközések nyerte a legjobb film Oscar-díját

Az Ütközések (Crash) című, a rasszizmusról és a Los Angeles-i bandaháborúról szóló filmnek ítélték oda némi meglepetésre a legjobb filmért járó Oscar-díjat, míg a legjobb rendezésért az amerikai-tajvani Ang Lee-t jutalmazták a meleg cowboyok tragikus románcáról, több évtizeden át eltitkolt szerelméről szóló Túl a barátságon (Brokeback Mountain) című filmjéért, amelyet pedig előzetesen az idei verseny legnagyobb esélyesének tartottak és nyolc kategóriában jelölték a díjra.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával