MTI Kult

A közönség mentette meg a Művészetek Völgyét

A Művészetek Völgyében a látogatók száma a tavalyi 200 ezerhez képest 15-20 százalékkal több volt, megközelítette a 250 ezret - mondta Márta István vasárnap, a fesztivál zárónapján. Kiemelte: a büdzsét a jegybevételek mentették meg.

hvg.hu Kult

Újrajátsszák a focivébét

Rivotril, Levszki Zsófia, Zakó, Maximize, Wérebek, Fatális Tévedés, Aranyér-M, YoYo; ezek nem egy punk tehetségkutató fesztivál fellépői, hanem kispályás futballcsapatok. Miközben a „nagy” foci két évtizede hullámvölgyben van, a hiperamatőr foci virágzik. Olykor a kispályás tornákon igen tehetséges játékosokat is látni. Hol, mennyiért, kik, mit: focikörkép a kispályák világából!

MTI Kult

Meghalt Elisabeth Schwarzkopf

Kilencven éves korában, nyugat-ausztriai otthonában elhunyt Elisabeth Schwarzkopf német operaénekesnő, lírai szoprán – adta hírül tegnap az osztrák televízió.

hvg.hu Kult

Fesztiválok előtt és után

Veszprémi fesztivál világhírességekkel, galériák éjszakája Budapesten, zene a Dóm téren, Szegeden, rövidfilmfesztivál a pesti IX. kerületben. Tart még a nyár, s noha éppen monstre fesztiválok után és előtt vagyunk, azért ez a hét sem eseménytelen. A hvg.hu segít eligazodni a nyárközépi programok között. Ajánló szerdától-szerdáig!

MTI Kult

Hiller: a filmtörvény mintájára színházi törvény

Vitáktól mentes, udvarias beszélgetés zajlott a Kedd 21 című tévéműsor stúdiójában abban az adásban, amelyben a kulturális élet néhány képviselője találkozott Hiller István miniszterrel. Noha az átalakítások idejét éljük, intézményi kérdésekről nem volt szó, új színházi törvényről azonban igen. Pénzről pedig csak érintőlegesen.

Kult

Vadra fogva

Bár az elektronikus zenei fesztiválok a kilencvenes években élték fénykorukat, az ilyen bulik ma is évről évre tömegeket vonzanak a kietlen nevadai sivatagba, a nyugat-indiai Goa tartomány tengerpartjára vagy a Balaton-felvidékre.

MTI Kult

Kétszáz tárgy eltűnt az Ermitázsból

Több mint kétszáz kiállított dísztárgy eltűnését fedezték fel egy rutinleltár során a szentpétervári Ermitázsban, a világ egyik legnagyobb múzeumában.

hvg.hu Kult

Eszünkbe ne jusson autóval menni a Szigetre

A tömegközlekedési eszközök használatát kérik a Sziget szervezői a látogatóktól a rendezvény megközelítésekor. A menetrend szerinti járatokon túl a szervezők különjáratokat is beállítanak a fesztivál idejére - áll a szervezőiroda közleményében.

MTI Kult

Tiltakozások Hitler kedvencének kiállítása ellen

Tiltakozások kísérik a Hitler kedvenc szobrászaként számontartott Arno Breker (1900-1991) 70 alkotását bemutató, október 22-ig megtekinthető schwerini kiállítást, amelyre az első héten négyezren voltak kíváncsiak - közölte vasárnap a Schleswig-Holstein Ház.

MTI Kult

Elhunyt Zenthe Ferenc, a Nemzet Színésze

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Zenthe Ferenc, a Nemzet Színésze elismerés birtokosa, Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész - közölte hétfőn a Madách Színház.

MTI Kult

Eric Clapton lemondta moszkvai koncertjét

Lemondta moszkvai koncertjét Eric Clapton, mivel az orosz hatóságok korábbi ígéretüket visszavonva nem engedélyezték, hogy a Vörös téren lépjen fel - közölte vasárnap az Eho Moszkvi rádió.

MTI Kult

Elhunyt Szász János, erdélyi író

Elhunyt Bukarestben 79 éves korában Szász János író, költő és újságíró, aki az erdélyi magyarság egyik legjelentősebb véleményformálója volt.

MTI Kult

Elhunyt Baráth Lajos

Életének 71. évében szombaton hajnalban elhunyt Baráth Lajos író.

Kult

A kalóz átugrotta a sövényt

Johnny Depp kalózmozija az élen, az elmúlt hetek sikerfilmjét, a Túl a sövényent előzte meg; bemutatója hetén közel 90 milliót termelt a fővárosi mozik nézőterein. Tartja még magát a Szakíts, ha bírsz és a Verdák is. Enyhe emelkedés: 162 ezer néző, közel 150 milliós összeforgalom a budapesti filmszínházakban.


A címlapról ajánljuk