hvg.hu Kult

Kis esti zenék a nagy Duna mentén

Most, hogy a rockfesztiválok utolsó hangjai is lecsengtek, a jazz és a folk lett főszereplő. Mert ugyan vége a Szigetnek, a fesztiválszezon még tart. Szabadtéri, sőt vízi koncertekkel. És vannak ünnepek is, a Mesterségek Ünnepe, no meg augusztus 20., gyerekprogramokkal és (ismét csak) zenével. Programajánló a hvg.hu-tól!

Tóth Zsuzsa Kult

Olcsó kultúra, vagy ingyen nyaralás Kapolcson

Az idén 17. alkalommal megrendezett Művészetek Völgye a mérleg szerint 200 ezer embert vonzott a Balaton-felvidékre. Ám ez a szám köszönő viszonyban sincs az eladott jegyek számával. Viszont idén is kongtak a vészharangok a fesztivál előtt, hogy kevés a pénz, s ha nem érkeznek meg a támogatások és pályázati pénzek, veszélyben a fesztivál.

MTI Kult

Minisztériumi díjat utasított vissza az erdélyi néprajztudós

Visszautasította a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) által adományozott Csángó-díjat a neves néprajztudós, Kallós Zoltán, azzal indokolva döntését, hogy Magyarországon nincs meg a megfelelő akarat a romániai szorványmagyar közösségek művelődési-oktatási rendszerének támogatására.

Kult

Vasárnap 60 ezren mulattak a Szigeten

A Sziget Fesztiválon vasárnap 60 ezren mulattak, 14 ezerrel többen mint egy évvel korábban ugyanezen a napon. A hétvégén egyébként a rendezvény látogatottsága rekordot döntött.

MTI Kult

Hetvenezren voltak szombaton a Szigeten

Nézőcsúcsot döntött a Sziget Fesztivál, a szombati programokra mintegy 70 ezren voltak kíváncsiak. A Sziget Fesztivál tizenhárom éves történetének legsikeresebb napja volt a szombati, este 11-re az összes napijegy elfogyott, a szervezők a Hajógyári-sziget bejáratához kirakták a "Mára megtelt a Sziget" feliratú táblát.

hvg.hu Kult

Ozzy Osbourne nyugdíjba megy az Ozzfesttől

Ozzy Osbourne a Black Sabbath rockzenekar énekese, s a rock sötét oldalának legsikeresebb, s talán legőrültebb üzletembere bejelentette, hogy kiszáll az Ozzfest néven híressé vált rock és heavy metal vándorfesztivál utazó keretéből.

MTI Kult

Új Fal épül a Pink Floyd szellemi hagyatékából

Több mint tisztelgő lemezt készített rock-világnagyságok egész sora a Pink Floyd korszakos albuma, a „The Wall” felfrissítésével. A Back Against The Wall (Háttal a falnak) világpremierjét szeptember 27-én tartják.

eurohirek.hu Kult

Nincs elég pénz a Bolsoj Színház megmentésére

A három éve zárva tartó moszkvai Bolsoj Színház vezetőinek jelentősen csökkenteniük kell a tervbe vett felújítás költségeit, ha a már megkezdett munkát folytatni akarják. A beruházás vezetője azzal fenyegetőzik, hogy levonulnak, ha radikálisan lefaragják a költségvetésüket.

hvg.hu Kult

Nincs alvás!

Jelentjük: a Sziget alatt is van kulturális élet! Aki a "magyar Woodstock-ból" kimarad, még nem marad le semmiről. Soroljuk? Ott az ARC plakátkiállítás és az igazi hungaricum, a debreceni virágkarnevál. Mozikban a Narco, egy narkolepsziásról, aki bármilyen élethelyzetben képes elaludni. Zenéért se kell feltétlenül Óbudára menni: ajánlatunkban blues, gospel, jazz és pop, illetve japán dobkoncert. Programok a hvg.hu-tól!

MTI Kult

Szenzációs leletre bukkantak Egyiptomban

Legfeljebb Tutanhamon sírjának mesés kincseihez mérhető, szenzációs felfedezés küszöbén áll az a lengyel-egyiptomi régészeti expedíció, amely I. Amenhotep fáraó érintetlen sírkamráját készül feltárni a Királyok Völgyében.

Kult

Küldjön fotót a Szigetről a hvg.hu-val!

A Sziget Fesztivál négy pontján is megtalálhatók azok a terminálok, amelyeken az érdeklődök híreket olvashatnak, böngészhetik a fesztivál programjait, mi több, fényképet és e-mailt is küldhetnek magukról bárkinek.

MTI Kult

A Szigeten búcsúzott az Illés

Munkásságához méltóan zárta le az Illés együttes negyven esztendős történetét kedden este a Szigeten, a fesztivál nulladik napján.

MTI Kult

Leáll a Tüskevár forgatása

Pénzhiány miatt felfüggesztik a Tüskevár című mozifilm forgatását. A jelenetek nagy részét már felvették ugyan, de a befejezéshez és az utómunkákhoz még több tízmillió forint hiányzik - mondta Gyovai Szabolcs, a film egyik producere.

MTI Kult

Eltemették Ibrahim Ferrer kubai énekest

Méltó módon, utolsó lemezének legszebb és legszomorúbb bolerójával, a "Mil congojas"-szal (Ezer bánat) búcsúztatták szerettei, barátok és pályatársak a havannai Colón temetőben a hét végén 78 éves korában elhunyt Ibrahim Ferrer kubai énekest.


A címlapról ajánljuk