MTI Kult

Percenként 30 ezret keres Rowling

JK Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője 41 millió fontot (kb. 17 milliárd forintot), vagyis percenként 77, naponta pedig több mint 100 ezer fontot keresett tavaly - írta a The Daily Telegraph az amerikai Forbes magazin alapján.

MTI Kult

Letiltotta a színdarabot a megyés püspök

Nem tarthatják meg a szombathelyi az Egyházmegyei Kollégium udvarán a Savaria karnevál színházi előadásait, mert Veres András püspök szerint az egyik darab kigúnyolja a gyónást.

hvg.hu Kult

Mivel etetik gyerekeinket az iskolában?

A gyerekek igen komoly célcsoportot jelentenek a reklámozók számára. Önmagában az, ha az iskola (viszonylag) reklámmentes terület, még nem jelenti, hogy ne kerülne be falai közé mindaz, ami a gyerekek fogyasztókká válásával jár, gyakorlatilag már 5-6 éves kortól.

MTI Kult

Óriási vihart kavart Günter Grass beismerése

Nem csitultak a hullámok hétfőre sem az irodalmi Nobel-díjas, világhírű német író, Günter Grass azon beismerése kapcsán, hogy tizenhét évesen az egykori hírhedt náci párt fegyveres alakulatának, a Waffen SS-nek a tagja volt.

Kult

Sikert sikerre halmoz a brit filmipar

Rendkívül sikeres volt a tavalyi év a brit filmipar számára, s az összbevétel egyharmadát a hazai gyártású filmek hozták. A toplistát a Harry Potter és Tűz Serlege vezeti, amelyen világszerte összesen 808 millió dollárt kasszírozott a gyártó.

MTI Kult

Elmaradt a teltház a Szigeten

A Sziget negyedik napján összesen 63 ezren szórakoztak a Hajógyári-szigeten: ez az idei csúcs volt, de kétezerrel kevesebb, mint a telt házat jelentő 65 ezer.

MTI Kult

Kevés drogos és az alkoholos kezelt

A bokaficamok okozzák a legtöbb feladatot a 14. Sziget fesztivál orvosi stábjának; félidőben az "optimális mennyiség" fele a drogos és alkoholos kezelések aránya - közölte a 400 fős egészségügyi különítmény vezetője vasárnap az MTI-vel.

MTI Kult

Magyar filmek sikere a Locarnói Filmfesztiválon

Szemző Tibor Az élet vendége - Csoma-legendárium című filmje elismerő oklevelet nyert az 59. Locarnói Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t vasárnap.

MTI Kult

Hitler-képeket árvereznek Nagy-Britanniában

Elárverezik a jövő hónapban Nagy-Britanniában Adolf Hitler 21 tájképét, melyeket a későbbi náci diktátor az első világháború éveiben festett, amikor tizedesként a francia és a belga határon szolgált - írta a The Guardian című brit napilap.

MTI Kult

Két koncert elmarad a Szigeten

A Sziget fesztivál két fellépője nem tudott a fesztiválra utazni a brit repülőtereken bevezetett rendkívüli intézkedések miatt.

MTI Kult

Zsigmond Vilmos operatőri díja október 23-án

Zsigmond Vilmos operatőri díjat kap az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára, október 23-ra időzítve, a Hollywood Filmfesztiválon az Egyesült Államokban. A magyar forradalom idején évfolyamtársával, Kovács László operatőrrel felbecsülhetetlen értékű felvételeket készítettek.

MTI Kult

Diplomáciai viszály egy német kiállítás miatt

Német-lengyel diplomáciai viszály tört ki csütörtökön egy a második világháború végén és a háború után kitelepítettek sorsát bemutató berlini kiállítás miatt. A "Kikényszerített utak" című kiállítást a tervek szerint hivatalosan Norbert Lammert, a Bundestag elnöke nyitja meg Berlinben.

hvg.hu Kult

Szigetelés alatt és helyett

A nyár hajrája következik: a fesztiválidény pedig kiteljesedéséhez ért! Zemplén és persze Sziget, de vannak más rejtett gyönyörűségek is, mint például a Tarhonyafesztivál. Komolyzene, jazz, gasztronómia, valamint a Sziget félreeső zugai itt, a hvg.hu ajánlójában!

MTI Kult

A közönség mentette meg a Művészetek Völgyét

A Művészetek Völgyében a látogatók száma a tavalyi 200 ezerhez képest 15-20 százalékkal több volt, megközelítette a 250 ezret - mondta Márta István vasárnap, a fesztivál zárónapján. Kiemelte: a büdzsét a jegybevételek mentették meg.


A címlapról ajánljuk