Ember Zoltán Én és a Cégem

„Ne sajnálatból vásároljanak tőlünk”

Jakab Áron társadalmi vállalkozásának a lényege, hogy ne könyörületből vásároljanak tőlük fogyatékosok által készített termékeket, hanem azért, mert minőségi áruhoz jutnak, amivel mellesleg még a fogyatékosok társadalmi integrációját is segítik. Ami Magyarországon hiányzik, az nem a fogyatékosokat foglalkoztató szervezet, hanem az, hogy a termékeiket a piacra tudják juttatni. Jakab vállalkozása ezt az űrt tölti be termékfejlesztéssel, marketinggel és értékesítéssel.

hvg.hu Én és a Cégem

Új közbeszerzési szabályok Európában, két évünk van átvenni

Az Európai Parlament új, közbeszerzési irányelve véget vetnek a legolcsóbb ár uralmának, illetve csak a nyertes pályázónak kell majd bemutatnia a különféle igazolások eredeti dokumentumait, valamint a tenderek feldarabolását is ösztönzik, így a kisebb vállalatok is sikerrel pályázhatnak a jövőben.

hvg.hu Én és a Cégem

Céges adóbevallás önellenőrzése: mik a korlátai?

Az önellenőrzésre az adózó önadózás esetén jogosult, de nem kötelezett. Az adózónak saját magának kell megállapítania és bevallania az adóját és költségvetési támogatását, ezért az ezekkel kapcsolatos tévedését is utóbb lehetősége van korrigálni az elévülési időn belül. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az adó, illetve a költségvetési támogatás alapját, valamint az adó és költségvetési támogatás összegét, megállapítja és bevallja az önellenőrzési pótlékot és ezeket egyidejűleg meg is fizeti.

hvg.hu Én és a Cégem

Földvásárlásra is fordítható az MNB növekedési hitele

Családi kisvállakozások és őstermelők is pályázhatnak földvásárlási hitelre a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram második szakaszában. A feltételek számukra is változatlanok, ugyanúgy 3 millió forint a kölcsön alsó határa, amelyet különböző eszközökre vagy beruházásokra lehet költeni. Ez a kör a kedvezményes kamatozású hitelt földvásárlásra is kérheti

hvg.hu Én és a Cégem

Kicsit javult a hazai vállalati hitelezés

A megkérdezett magyar vállalatvezetők 56 százaléka véli úgy, hogy javulnak a hitelhez jutás feltételei. A környező országokban átlagosan 42 százalék nyilatkozott hasonlóan, világszinten pedig a vezetők 48 százaléka ilyen bizakodó.

hvg.hu Én és a Cégem

Alkalmi munkás bejelentése mobiltelefonon

Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentő (EFO 2014) - ez a neve annak az ingyenes okostelefon alkalmazásnak, amellyel a cégvezetők alkalmi munkásaikat jelenthetik be a NAV felé. Alkalmi munkásokat főként a mezőgazdasági, turisztikai és vendéglátó ipari vállalkozások fogalkoztatnak. Az alkalmazás nekik segíthet, mivel a bejelentésel kapcsolatos adminisztratív terheik jelentősen csökkennek.

hvg.hu Én és a Cégem

Betéti társaság beltagjának járulékai: mennyit kell fizetni ügyvezetőként?

A betéti társaság beltagjának, aki ügyvezetői teendőit látja el, a járulék és szociális hozzájárulási fizetése aszerint alakul, hogy milyen jogviszonyban látja el a tevékenységét. Az ügyvezetői tevékenység társadalombiztosítási szempontból munkaviszonyban, vagy társas vállalkozói jogviszonyban, választott tisztségviselői jogviszonyban látható el.

Ember Zoltán Én és a Cégem

"Jó volt, de meguntam" - londoni bankárból budapesti virágkötő

Kötöttek már virágcsokrot Jeremy Irons feleségének is, és több sikeres filmhez álmodtak virágdíszeket. A Plantomime csak két és fél éve létezik, de 2013-ra már 50 millió forint feletti árbevételt várnak. Keresztury Árpád Londonban volt bankár, majd hazajött, hogy barátjával, a virágművész Németh Attilával létrehozzon egy exkluzív szalont. Azt szeretnék megmutatni a fiataloknak, hogy itthon is lehet azt csinálni, amit szeretsz, és úgy, ahogyan szeretnéd, és ez mindenkinek jó lesz.

hvg.hu Én és a Cégem

Így csinált milliókat a nagyi brownie receptjéből a volt szupermodell

Lizanne Falsetto egykori szupermodell 15 éve alapította meg édességipari cégét, a Think Thint, amely az egyik legnépszerűbb egészséges élelmiszereket gyártó vállalattá nőtte ki magát az USA-ban. Olasz származású nagymamájának brownie receptjeivel kezdte, ma már több millió dollár értékű cégét igazgatja.

hvg.hu Én és a Cégem

Last minute adótervezés: a termékdíj és az iparűzési adó

Január 31-ig kell eldönteni, hogy a környezetvédelmi termékdíj kötelezettség keletkezésének időpontját az adóköteles termék értékesítésének (felhasználásának) vagy készletre vételének időpontjához kötik a cégek – hívja fel az érintettek figyelmét a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: érdemes számolni, mert az utóbbi változat ugyan előrehozza a fizetési kötelezettséget, de csökkenti az iparűzésiadó-alapot és a kapcsolódó adminisztrációs terheket.

hvg.hu Én és a Cégem

Szabadságra ítélve – ezt hozza az új Ptk. a vállalkozásoknak

Sem a gazdasági élet szereplői, sem a bíróságok nem készültek fel arra, hogy a március 15-étől életbe lépő, gyökeresen megújított, ám számos helyen nem kellően egzakt Ptk. nagyobb döntési szabadságot ad a kezükbe. Nő a vállalatvezetők és a hitelezők felelőssége, míg a kiszolgáltatott fogyasztókat extra szabályok védik.

hvg.hu Én és a Cégem

Figyelem! Adózási határidő közeleg

A munkavállalóknak a hónap végéig nyilatkozniuk kell arról, hogy kérik-e munkáltatójuktól a személyi jövedelemadójuk megállapítását és a bevallás elkészítését. Ha a munkáltató ezt nem vállalja, még mindig lehet a NAV-hoz fordulni, amely ebben az évben is elkészíti a bevallást kérelemre.

hvg.hu Én és a Cégem

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Politikus unokatestvér, túlárazott közbeszerzési ajánlatok, feketén dolgozó építőipari munkások, ki nem fizetett alvállalkozók, Mr. 10 százalék - ezekkel kell rendelkeznie azoknak a hazai cégvezetőknek, akik jogellenesen akarnak nagyon-nagyon sok pénzt kaszálni a közbeszerzéseken.

Ember Zoltán Én és a Cégem

Meska.hu: kézműves közösségépítés sokmilliós árbevétellel

Öt évvel ezelőtt nyitotta meg két barátnő a Meska.hu online kézműves piacteret, ahol kezdetben csak pár tucat árus kínálta kézzel készített termékeit, mára viszont 3600 művész és alkotó kap lehetőséget, hogy munkáit pénzzé tegye. Az oldalt havonta több mint félmillióan töltik le. Porst Réka és Hídvégi Borbála a site elindításával a profik mellett több száz kismamának, nyugdíjasnak és hátrányos helyzetben élő embernek segített, hogy a hobbijuk pénzkereseti forrássá válhasson.

hvg.hu Én és a Cégem

Női vállalkozók vezetnek a Példakép versenyen

Már csak két napig lehet szavazni az Év Példaképe versenyen, ahol 50 vállalkozó közül a közönségszavazatok alapján hirdetnek nyertest. Három fiatal vállalkozóra lehet szavazni, és aki a legtöbb szavazatot kapja, elviheti az 5 millió forintos fődíjat.

hvg.hu Én és a Cégem

Pénztárgép-csere: siessen, nehogy lemaradjon

Főszabályként ugyan változatlanul január 31-ig történő beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedők, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, február 28-ig igénybe vehetik a támogatást - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

hvg.hu Én és a Cégem

Bajok vannak a munkáltatói kedvezményes lakáshitellel

2014-től új elem a cafeteria-rendszerben, hogy bármely cég adómentesen adhat kedvezményes lakástámogatást dolgozóinak. Közelebbről nézve azonban senki sincs felkészülve erre, a könyvelők, de még az adóhatóság sem tudja a részletszabályokat.

A címlapról ajánljuk