hvg.hu Én és a Cégem

Csak a magyar adóhatóság honlapja tud kínaiul

Tavaly augusztustól már kínai nyelven is elérhető az adóhatóság honlapja. A 37 millióba kerülő projektet teljes egészében uniós pénzből finanszírozták. De miért a kínai fordítás? A 10-15 ezres hazai kínai migráns közösség gazdasági súlya indokolná ezt? Vagy talán a kormány keleti nyitás politikája áll emögött? Vagy a China Mart van a háttérben? A válasz sokkal prózaibb.

hvg.hu Vállalkozás

Figyelem! Eva-határidő a nyakunkon

Az evás vállalkozások egy része bevallási határnap előtt áll, február 25-én a számviteli törvény hatálya alá nem tartozó evás adóalanyoknak kell bevallást beadniuk. Az Adózóna összefoglalja az evás bevallási tudnivalókat.

hvg.hu Én és a Cégem

Engedett a hazai szélsőjobbnak egy ruhaüzletlánc

A szélsőjobbos Hatvannégy Vármegye ifjúsági tagozata a Facebookon bojkottot hirdetett a Playersroom és a Dorko ellen, mert szerintük egy termékük, a koronás póló nemzeti jelképet sért. Az üzletek pedig fogták magukat, és egyik pillanatról a másikra levették a polcokról a pólókat, és abbahagyták az árusításukat.

hvg.hu Én és a Cégem

Felismeri az arcod a boltban a magyar fejlesztés

Korábban az Index fejlesztőcsapatánál dolgozott az a két fiatalember, akik egy új arcfelismerő eszközt alkottak. A szkennert boltokba szánják vásárlói csoportok, szokások elemzésére. Nemzetközi színtérben is gondolkodnak.

hvg.hu Én és a Cégem

3 nagy bukás, amiből a mai milliárdosok sokat tanultak fiatalon

A kudarcokból való tanulás lehet az egyik titkos faktor, amellyel sikert érhetünk el az üzleti életben. Bár senki nem születik sikeres üzletembernek, a nagy bukások nélkül, pontosabban az arra adott megfelelő válaszok nélkül, a mostani milliárdosok se tartanának sehol. Akiket egyébként keményfejűség és nagyfokú alkalmazkodóképesség egyszerre jellemez.

hvg.hu Én és a Cégem

Ezek a legnépszerűbb cafeteria-elemek 2014-ben

Egy céges felmérés szerint az idén tervezett béren kívüli juttatások toplistáját az idei évhez hasonlóan az Erzsébet-utalvány vezeti. Ilyen juttatásban majdnem minden munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállaló részesül a megkérdezett vállalatoknál.

hvg.hu Én és a Cégem

Áramot termel a focilabda Afrikának

Az amerikai Harvard egyetem diákjai kitaláltak egy új focilabdát, amely képes áramot termelni és raktározni. Amiért írunk róla, az egy igen érdekes üzlet modell, amivel a fejlett világot szeretnék meghódítani, miközben a termékkel Afrikát is támogatják.

hvg.hu Én és a Cégem

Tavaly 1910 milliárd forinttal tartoztak a hazai cégek

A vállalatok összesen 1910 milliárd forinttal tartoznak az államkincstárnak, ennek 79 százaléka behajthatatlan, mert nem működő cégektől kellene beszedni a tartozást. Tavaly félmillió adóvégrehajtást indított a hazai cégek ellen az adóhatóság.

hvg.hu Vállalkozás

Így verjen el 300 milliót két hét alatt

A luxusutazásokat kínáló Abercrombie & Kent cég összeállt a Flexjet privát jeteket üzemeltető társasággal, és ketten együtt megálmodtak egy kéthetes 1,5 millió dollárba kerülő luxusutazást. Ez jelenleg a világ egyik legdrágább vakációs csomagja.

hvg.hu Én és a Cégem

Két osztráké a világ legjobb hostele Budapesten

A világ legjobb hostelét egy budapesti osztrák vállalkozásnak ítélte egy neves online közösségi piactér. A Wombats City Hostel tulajdonosa két osztrák magánszemély, Király utcai szálláshelyüket 300 millió forintból nyitották másfél éve.

hvg.hu Én és a Cégem

Magyar találmányért rajong Amerika

Egy magyar fiatalember mozgássérülteknek fejlesztett ki egy újfajta elektromos autót, de itthon nem talált rá befektetőket. Egy amerikai ügyvédnek viszont megtetszett a dolog, és most ott indul a villanyautó sorozatgyártása. Még Barack Obama is rajong a mini autóért.

hvg.hu Vállalkozás

Egy milliárd dolláros cég, amiről még soha nem hallott

Van egy olyan cég az Egyesült Államokban, melyről nem biztos, hogy sokan hallottak, bár hatalmas bevételt generál. Azok mindenképp találkoznak vele, akik online nézik az olimpiát: az Akamai cég azzal szerez pénzt, hogy gyorsítja az internet sebességét azáltal, hogy a felhasználókhoz legközelebbi szerverekre helyezi azt a tartalmat, amit ők el szeretnének érni.

1
105 106 107 108 109
115

A címlapról ajánljuk