hvg.hu Én és a Cégem

Magyar fémhab miatt jöttek egészen Borsodig a kínaiak

Az alumíniumhabot gyártó Aluinvent Zrt. meghívására Miskolcra látogatott Shandong tartomány egyik jelentős ipari beruházási csoportja, a Qixing Group delegációja. A délután folyamán Mengyi Rolanddal, a megyei közgyűlés elnökével egyeztettek a lehetséges fejlesztésekről.

hvg.hu Én és a Cégem

Finanszírozási kisokos 5. - A forgóeszköz hitel

A forgóeszköz hitel a vállalkozások stabil és folyamatos termelőtevékenységének biztosításához optimális hitelforma. Ha bevétellel csak hosszabb távon számolhat, azonban kiadásait nem tudja tovább halogatni, kézenfekvő megoldás lehet a forgóeszköz hitel, amit pontosan az ilyen átmeneti csúszásokra és a folyamatos likviditás fenntartására találtak ki.

hvg.hu Én és a Cégem

Életmentő találmány: okossisak tűzoltóknak

Az élet sok területén látjuk hasznát a modern technológia találmányainak, de kevés helyen lehet olyan hasznos és létfontosságú egy újítás, mint a tűzoltókat szolgáló védőfelszerelések fejlesztésében. Egy új tervezésű sisaknak köszönhetően a tűzoltók hamarosan gond nélkül átláthatnak a gomolygó füstön és meghallhatják a segélykiáltásokat.

hvg.hu Én és a Cégem

Most alapít céget? Nem mindegy milyen nevet ad neki!

Egy vállalkozás elnevezése örömmel teli és kreatív folyamat, de könnyen átfordulhat aggodalomba, frusztrációba, amikor kiderül, hogy az URL már foglalt, mások már levédték, vagy nem tud választani a sok felmerülő ötlet közül.

hvg.hu Én és a Cégem

Közösségi támogatásból milliókat?

A bank nem ad kölcsönt? A kockázati tőkések nem tartják befektetésre érdemesnek vállalkozását? Uniós pályázati pénzhez sem jutott? Ne higgye, hogy minden veszve van, a közösségi finanszírozás csak most kezdi kinőni magát.

hvg.hu Én és a Cégem

Robbantanak a kis cégek

Az idén 30 százalékkal több beruházást terveznek a magyar cégek, mint tavaly, főként az üzemi berendezések megújítása, illetve cseréje várható. Ez olvasható ki egy friss, nemzetközi kutatásból. Meg az, hogy Nyugat-Európát stagnálás, Közép-Kelet-Európát inkább fellendülés jellemzi.

1
108 109 110 111 112
126

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával