hvg.hu Én és a Cégem

Így lett milliárdos három egyetemista a lakáskiadásból

2008-ban indították vállalkozásukat, amely a sharing economy-n, azaz a megosztott gazdaságon alapul. Tavaly a cég piaci értéke már 10 milliárd volt, vagyis ennyiért tudnák eladni a tulajdonosok, ha akarnák. Természetesen eszük ágában sincs eladni az aranytojást tojó tyúkot.

Ember Zoltán Én és a Cégem

Ez kell egy jó tunkoláshoz

Lokodi Ákos induló vállalkozása kézműves szószokat, mártásokat, lekvárokat gyárt Pécsett. Termékei ízletesek és versenyképesek, ám nem szeretne piacozni és webshopon értékesíteni. Milyen lehetőségei maradnak az értékesítésre? Hogy látják a kézműves szószok piacát a meghatározó szereplők? A fő motívum: újat kell mutatni, és több lábon kell állni.

hvg.hu Én és a Cégem

Állami garanciát a startupoknak!

Az induló vállalkozások számára a legnagyobb segítséget nem az ipari parkok, az adókedvezmények, a pályázati pénzek jelentik - hozzátéve, hogy ezek igen hasznosak -, hanem a versenyképes feltételekkel folyósított banki hitel.

hvg.hu Én és a Cégem

Indokolatlan pánik az új Ptk. miatt

Az új Ptk. a vezető tisztségviselők (ügyvezetők, igazgatósági tagok) felelősségével kapcsolatosan az eddigiektől eltérő, új szabályokat vezet be. Bár az új szabályozás sok kérdést vet fel, és sok múlik a kialakuló bírói gyakorlaton, ezt az új szabályt a sajtóban megjelent tévedések alapján vélhetőleg félreértelmezi a közvélemény.

1
115 116 117 118 119
128

A címlapról ajánljuk