hvg.hu Én és a Cégem

Áramot termel a focilabda Afrikának

Az amerikai Harvard egyetem diákjai kitaláltak egy új focilabdát, amely képes áramot termelni és raktározni. Amiért írunk róla, az egy igen érdekes üzlet modell, amivel a fejlett világot szeretnék meghódítani, miközben a termékkel Afrikát is támogatják.

hvg.hu Én és a Cégem

Tavaly 1910 milliárd forinttal tartoztak a hazai cégek

A vállalatok összesen 1910 milliárd forinttal tartoznak az államkincstárnak, ennek 79 százaléka behajthatatlan, mert nem működő cégektől kellene beszedni a tartozást. Tavaly félmillió adóvégrehajtást indított a hazai cégek ellen az adóhatóság.

hvg.hu Vállalkozás

Így verjen el 300 milliót két hét alatt

A luxusutazásokat kínáló Abercrombie & Kent cég összeállt a Flexjet privát jeteket üzemeltető társasággal, és ketten együtt megálmodtak egy kéthetes 1,5 millió dollárba kerülő luxusutazást. Ez jelenleg a világ egyik legdrágább vakációs csomagja.

hvg.hu Én és a Cégem

Két osztráké a világ legjobb hostele Budapesten

A világ legjobb hostelét egy budapesti osztrák vállalkozásnak ítélte egy neves online közösségi piactér. A Wombats City Hostel tulajdonosa két osztrák magánszemély, Király utcai szálláshelyüket 300 millió forintból nyitották másfél éve.

hvg.hu Én és a Cégem

Magyar találmányért rajong Amerika

Egy magyar fiatalember mozgássérülteknek fejlesztett ki egy újfajta elektromos autót, de itthon nem talált rá befektetőket. Egy amerikai ügyvédnek viszont megtetszett a dolog, és most ott indul a villanyautó sorozatgyártása. Még Barack Obama is rajong a mini autóért.

hvg.hu Vállalkozás

Egy milliárd dolláros cég, amiről még soha nem hallott

Van egy olyan cég az Egyesült Államokban, melyről nem biztos, hogy sokan hallottak, bár hatalmas bevételt generál. Azok mindenképp találkoznak vele, akik online nézik az olimpiát: az Akamai cég azzal szerez pénzt, hogy gyorsítja az internet sebességét azáltal, hogy a felhasználókhoz legközelebbi szerverekre helyezi azt a tartalmat, amit ők el szeretnének érni.

hvg.hu Én és a Cégem

Állami megrendelések pörgették az építőipart

Az építőipari termelés volumene 2013 februárja óta folyamatosan növekszik, ezért nem okozott meglepetést a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett jelentése az ágazat helyzetéről. Az állami megrendelések - gyorsforgalmi utak, árvízvédelem, közműfejlesztés - pörgették tavaly az iparágat.

hvg.hu Én és a Cégem

Így támogatja a magyar vállalkozásokat az Európai Unió

Miközben a kormány csúcsra járatja az EU elleni "szabadságharcot", Brüsszel 2014 és 2020 között tíz és fél ezer milliárd forint támogatást ad Magyarországnak. Ennek 60 százaléka a gazdaságfejlesztést, a hazai vállalkozások támogatását szolgálja majd. Az évi 1000-1500 milliárd forint nélkül továbbra sem épülne semmi az országban, és a magyar vállalatok sem tudnák bővíteni tevékenységüket.

Szántó Péter Vállalkozás

Minden eladható – de miből lesz love brand?

„Minden eladható”– tartják a reklámos berkekben mozgó szakemberek. Ez nem csupán a termékek és szolgáltatások értékesítésére igaz, de arra is, hogy meg tudjuk-e győzni barátainkat arról, hogy melyik filmet nézzük a moziban, vagy, hogy melyik buliba menjünk szombaton. A „tranzakció” sikeressége természetesen már rajtunk múlik, hiszen egymillió termékből jó, ha egy annyira kimagasló, hogy képes önmagát jövedelmezővé tenni. A legtutibb árut sokszor mindössze hajszálnyi különbség választja el a középszertől. De mi is ez a különbség?

hvg.hu Vállalkozás

Kimaradt a suliból, de cégeit milliárdokért adta el

Eduardo Vivas egymás után két startupját is több tízmillió dollárért adta el 2012-ben, illetve 2013-ban – az összesített összeg majdnem 200 millió dollárra rúg. A cégvezető mindezeket a sikereket úgy érte el, hogy nem fejezte be a középiskolát.

hvg.hu Én és a Cégem

Kapcsolt vállalkozások: bíróságon nyert a vállalkozó a NAV ellen

Egy hazai vállalat termékeket gyártott és értékesített osztrák anyavállalatának. A kész termékeket kiszállították Ausztriába, ezért a cég az eladásokat – az uniós áfaszabályoknak megfelelően – áfamentesen számlázták. A NAV-nak ez nem tetszett, megbüntették a vállalkozót, aki beperelte az adóhatóságot, és nyert.

hvg.hu Én és a Cégem

Ennyiért közvetítenek az ingatlanosok

Az ingatlaneladáshoz kapcsolódó egyik legnagyobb költség, az ingatlanközvetítő jutaléka, sokan ez alapján választanak közvetítőt, és bár ez a költség az egyik legfontosabb döntési szempont, egy-két kivételes példától eltekintve a legkevésbé sem publikusak vagy összehasonlíthatók az adatok. A Balla Ingatlanirodák összegyűjtötte, s össze is hasonlította őket.

hvg.hu Én és a Cégem

"Végre" alig alakul új cég

Egy átlagos januárhoz képest szokatlanul sok, az elmúlt félévhez képest viszont kevés cég szűnt meg 2014 első hónapjában. „A januári 2641 törlés bő tíz százalékkal kevesebb a 2013 második félévi havi átlagnál. Nem jó jel ugyanakkor, hogy még soha nem kezdődött ilyen rosszul az év” – vélik az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltatónál.

hvg.hu Én és a Cégem

Egy hónap marad az áfa visszaigénylésére

Az Európai Bíróság tavaly decemberi döntése óta ketyeg az a 180 napos jogvesztő határidő, amelyen belül visszakérhetik a megfizetett áfát, illetve az esetleges adóbírságot és kamatot azok a hazai cégek, amelyeket érintett a magyar áfatörvény direktívaellenes szabálya.

hvg.hu Én és a Cégem

35 év alatt vagy, vállalkoznál, de nincs pénzed?

Akkor itt az alkalom: a Nemzetgazdasági Minisztérium idén 7 milliárdot oszt szét fiatal, kezdő vállalkozóknak. 18 és 35 év közötti, 1 természetes személy által létrehozott vállalkozás pályázhat. Egy cégre maximum 6 millió forint jut.

1
115 116 117 118 119
124

A címlapról ajánljuk