hvg.hu Én és a Cégem

Így lehet ebédelni a cég pénzén

A társaságok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy az éttermi nyugták meghatározott esetekben elszámolhatók. Ám ilyenkor is számos szabály betartására kell ügyelni. Az Adózóna összefoglalja a tennivalókat.

hvg.hu Én és a Cégem

Így segíthet be a cég a hiteltörlesztésbe

Egyre több cég és még több munkavállaló fantáziáját mozgatja meg a lakáshitel-törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége. Az ökölszabály, hogy a méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza- és forinthitelesek egyaránt. Az RSM DTM mutatja, hogyan.

MTI Én és a Cégem

Gyurcsányék új, olcsó pénztárgépeket követelnek

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján felszólalt egy mikrovállalkozó, aki két olyan pénztárgépet rendelt, amelyeknek az engedélyét utóbb visszavonták. Most akár meg is büntethetik - állítja. A DK új, olcsó pénztárgépek engedélyezését követelei.

hvg.hu Én és a Cégem

Mit ne vegyél 2014-ben? Hotelszobát és GPS-t

Többek között kábel televízió előfizetést, vonalas telefon előfizetést, GPS-t a kocsiba, digitális fényképezőgépet. Hogy miért? Mert ezek felett eljárt az idő, azaz olcsóbban, jobban, egyszerűbben kiválthatók más eszközökkel.

hvg.hu Én és a Cégem

1,5 milliárdból nyílik valami a Bazilikánál

Új szórakoztatóipari komplexum nyílik január végén a Baldaszti Group beruházásában a Bazilikánál. A négyszintes épület egyszerre lesz kreatív közösségi tér és irodaház, amelyben helyet kap egy kávézó, egy ázsiai étterem, egy members club, egy zenés klub, valamint egy tetőterasz bárral is.

hvg.hu Én és a Cégem

A hollywoodi hírnév sem garantálja az üzleti sikert

Az, hogy valaki híresség, még nem jelenti azt, hogy jó üzleti érzéke is van, amivel üzleti vállalkozása szolgálatába tudná állítani hírnevét. Natalie Portman amerikai színésznő például óriásit bukott azon, hogy nevét adta egy olyan vállalkozáshoz, amely ruhaneműihez nem használ fel állati eredetű anyagokat. Kim Kardashian egy hitelkártya cégbe bukott bele, Nicky Hilton, a híres szállodalánc-tulajdonos család egyik gyermeke pedig saját szakmájában, a turizmusban mondott csődöt.

hvg.hu Én és a Cégem

A céges energiaszámla is megérzi a hideget

Egy átlagos téli napon - mínusz két, illetve mínusz három Celsius fokos napi középhőmérséklet esetén - 60-70 millió köbméter földgáz fogy Magyarországon. Fagyosabb időben azonban 15 millió köbméterrel megnövekszik az ország napi szükséglete.

hvg.hu Én és a Cégem

Miért nincs rezsicsökkentés a hazai vállalatoknak is?

A válallatok energiaszámláit azért nem lehet nagyon csökkenteni, mivel eddig is részben a nagyfogyasztók fizették a lakossági rezsicsökkentés árát. Becslések szerint, a cégek számára összesen kilowattóránként 0,62 forinttal drágult a villamos energia a novemberi rezsicsökkentést követően.

hvg.hu Én és a Cégem

Megszűnik a nem vagyoni kártérítés Magyarországon

Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) megszünteti a nem vagyoni kártérítést, amely bármilyen kárhoz társulhat. Március 15-étől - amikor hatályba lép az új Ptk. - csak a személyiségi jogában megsértettnek jár nem vagyoni kártérítés, amelynek a neve sérelemdíj lesz.

hvg.hu Én és a Cégem

Idő kérdése és jön az Amazon

Öt központot tervez idén nyitni Csehországban és Lengyelország az Amazon.com. A kiskereskedelem területén ugyanakkor helyi oldalak még nem indulnak, bár ez csak idő kérdése. Korábban felröppent, hogy az Amazon.com tavaly belépne a magyar piacra, ám ez nem történt meg.

hvg.hu Én és a Cégem

Uniós verseny indul fiatal magyar vállalkozóknak

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a kreatív ipar, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat területén már vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak hirdet üzleti versenyt az i.e. SMART európai uniós projektje keretében. A SMART Versenyre olyan 35 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik a fent említett három ágazat területén üzleti ötlettel vagy működő vállalkozással rendelkeznek.

hvg.hu Én és a Cégem

Így változik az áfa szabályozása 2014-ben

Idén januártól számos ponton változik az általános forgalmi adó szabályozása. A sertés áfakulcsa 27 százalékról 5 százalékra csökken. Ez vonatkozik mind az élősertésre, mind az egészben vagy félben, frissen, hűtve vagy fagyasztott állapotban lévő házi sertésre.

hvg.hu Én és a Cégem

Így lehet beszállni az e-bizniszbe

A kis- és közepes vállalkozások túlnyomó máig nincs jelen az interneten, nem használ online marketing eszközöket, azonban az erősödő online konkurensek hatására egyre többen kerülnek lépéskényszerbe. Vajon felvehetik a versenyt a hagyományosnak tekinthető vállalkozások az interneten?

hvg.hu Én és a Cégem

Meztelen Buddha szoborral marketingel egy kínai gyorsétterem

A marketing veszélyes fegyver a kisvállalkozások kezében, hiszen akár fordítva is elsülhet, ha a figyelemfelhívó akciónk botrányt vált ki. Egy kínai családi étterem úgy döntött, hogy konyhájuk népszerűsítésére két darab, tízméteres, meztelen Buddha szobor a legjobb megoldás. A megoldás ezúttal bejött.

Ember Zoltán Én és a Cégem

Élelmiszerekkel küzd gyógyíthatatlan kórok ellen az év példaképe

Gyógyíthatatlan betegségekre keresi az ellenszert Letoha Tamás és szegedi vállalkozása. Kutatási eredményük egy olyan természetes hatóanyag, amely segít megelőzni az Alzheimer-kórt. A fűszernövényekből kivont hatóanyagot élelmiszerekbe keverik, amelyeket hipermarketek forgalmaznak. E mellett kutatóorvosként a világ legnagyobb gyógyszercégeinek végez génterápiás vizsgálatokat. Az orvos-vállalkozó cégével megnyerte a Példakép Alapítvány 5 milliós fődíját.

hvg.hu Én és a Cégem

Még mindig a cégautók pörgetik a hazai autópiacot

A tavalyi évben 5,8%-al több személyautót helyeztek forgalomba hazánkban, mint 2012-ben, ez kicsit több mint 56 140 járművet jelentett. Az értékesítés motorja még mindig a cégautó, a forgalomba helyezett gépkocsik több mint 70%-a vállalati flottába került. Ez is jól tükrözi, hogy egyre többen ismerik fel a flottamenedzsmentben rejlő lehetőségeket


A címlapról ajánljuk