szerző:
Ember Zoltán

A világ legsikeresebb felsővezetői meglepően korán kelnek. Van, aki már hajnali négykor talpon van, és céges emaileket irkál, van, aki csak jógázik. Majd kőkeményen végigdolgoznak 10-12 órát.

A Forbes blogján olvastam részletesen arról, hogy mit csinálnak reggel a világ topmenedzserei, csúcsvezetői. Az egyik, hogy meglepően korán kelnek. A legnagyobb amerikai légitársaság CEO-jának, David Cush-nak már hajnali negyed ötkor szól a vekkere. Korán kel az Apple, illetve a Disney első számú embere is. Tim Cook és Bob Iger számára fél 5-kor kezdődik a nap. De Margaret Thatcher, néhai brit miniszterelnök is rendszeresen 5-kor kelt.

Az öt leggyakoribb dolog sorrendben, amivel foglalkoznak a sikeres emberek:

1. Edzenek. A többség tornázik, illetve fut. De van, aki jógázik és úszik
2. Megtervezik a napot. Fontossági sorrendbe rakják az aznapi teendőiket
3. Jól bereggeliznek egészséges kajákból
4. Meditálnak. Elképzelik a nap kritikus pontjait, s igyekeznek felkészülni, hogy ezeket majd hogyan oldják meg
5. A legnehezebb feladatokkal kezdik a napot azok halogatása helyett

Ezek az emberek persze nem attól lettek sikeresek, hogy korán kelnek és néha meditálnak (nyilván), hanem mert például keményen végigdolgozzák a napot, 10-12 órában. Tehát inkább azon van a hangsúly, hogy nekik a koránkelés bejött, és ez érdekes, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a sikerre nézve.

A Forbes anyaga alapján a Lifehacker készített egy remek infografikát a témáról, amit itthon először a 444.hu-n lehetett látni:

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!