szerző:
MTI

A 2007-es csúcsévtől még messze van a futárcég, de 15 milliós nyerességgel sikerült zárni a tavalyi évet – mondta Kürti Gábor ügyvezető.

A múlt évet 253 millió forintos bevétel mellett 15 millió forintos nyereséggel zárta a futárszolgáltatást végző Hajtás Pajtás Kft., de ez még messze van a csúcsévnek számító 2007-es 450 millió forintos bevételtől – mondta Kürti Gábor ügyvezető csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az alkalmazott futárok száma jelenleg 65, a csúcs 2008-ban volt 120 fővel. Minden futár a cég alkalmazottja, a bruttó havi bérük – átlagosan, a teljesítménytől függően – 130-150 ezer forint, amihez 20 ezer forint kafetéria társul – tette hozzá az ügyvezető. 

A Hajtás Pajtás is részt vesz az ökologisztikai szolgáltatások fejlesztését finanszírozó Cyclelogistics Ahead nevű uniós projektben. A projekt teljes költségvetése 2,3 millió euró, és hét európai városban – köztük Prágában és Budapesten – zajlik.

Egy Hajtás Pajtás-közeli megmozdulás, a Critical Mass 2013-ban
©

A Hajtás Pajtás 3 évre 110 ezer eurót (33 millió forint) nyert az uniós alapból, elektromos rásegítésű áruszállító kerékpárok tesztelésére. Jelenleg három ilyen járművet használnak, és regisztrálják a tapasztalataikat. Emellett konferenciákat és a döntéshozóknak tanulmányi utakat is finanszírozhatnak a pénzből.

Kilián Zsolt műszaki tanácsadó elmondta: a pozitív tapasztalatok alapján több száz új kis cég jöhet létre a zsúfolt belvárosokban történő áruszállításra. Ezek a járművek 100 kilométeren 50 forint árú villamosenergiát fogyasztanak, szemben az autók ugyanekkora távolságra jutó 3500 forintos benzinköltségével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!