szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Growiee konyhai fűszerkertjének palántái üzennek telefonjára, ha szomjasak.

Eddig, akik a lakásukban szerették volna megtermelni a friss zöldségeket, fűszernövényeket, azok vagy balkonládával vagy egy kreatív konyhai fűszerfallal vagy effélével próbálkoztak. Ezt a tudatos, otthonában kertészkedő réteget célozza meg a magyar Growiee csapata, amely olyan megoldással állt elő, ahol a kertészkedés legfőbb eszköze többé már nem a kislapát, hanem az okostelefon – írja a DigitalHungary.

A cégtől rendelhető fűszernövények cserepeibe ugyanis a föld mellé szenzorok is kerülnek majd, hogy a hobbikertészek akkor is figyelemmel tudják kísérni a palánták állapotát, ha nincsenek otthon, illetve azok figyelmeztetik őket, ha a palántát mondjuk a kiszáradás fenyegetné. A szenzorok tulajdonképpen direkt kapcsolatot teremtenek a növényekkel, a felhasználók látják, hogy van-e a növényeknek elég vizük, tápanyaguk. A tapasztalat alapján való locsolást így az egzakt adatok alapján való gondoskodás váltja ki, így nemcsak a kiszáradás, de a túllocsolás veszélye is elkerülhető. A Growiee méri a hőmérsékletet, a nedvességet és a fényt is, és azt ígéri, hogy ha a tulajdonos nem hagyja figyelmen kívül az üzeneteket, akkor nem lesz több gondatlanságból kipusztított fűszerkert. A termék egyelőre a tömeggyártás előtti szakaszban van, amit a Kickstarteren hamarosan induló kampányból befolyó pénzből kívánnak finanszírozni.

Szeretnénk még jobb tartalmat előállítani ebben a rovatban, ehhez kérnénk a segítségét.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!