szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Rubik kocka és a golyóstoll után is van még kakaó az országban, amit az idei Innovációs TechShow programja is bizonyít, ahol nemcsak rajban repülő drónokkal, de olyan magyar innovációkkal is találkozhat, mint a víztakarékos zuhanyfej, vagy a tehenek halandóságát csökkentő fejlesztés.

Az olyan korai aranyásóként is jellemzett pionírokat, mint a Prezi vagy a Ustream alapítóit, olyan innovatív vállalkozások sora követi, ami bizonyítja, hogy maradt még kakaó Magyarországban a Rubik kocka után is. Ezt jól szemlélteti az idei Innovációs TechShow programja is, ahol bemutatkozik a 5Litres csapatának fejlesztése, a víztakarékos zuhanyfej, amely a mindennapi életbe hoz megoldást a XXI. Század egyik legnagyobb környezeti kihívásra, a vízpazarlásra: az eszköz segítségével kényelmesen le lehet lezuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egytizedéből.

Az Atmosplay – bár kevésbé magasztos, de – szintén egy hétköznapi problémára ad megoldást: az alkalmazás segítségével letöltés nélkül lehet játékokat tesztelni telefonon/tableten, ezzel komoly pénzt és időt spórolva. A Codie csapata az IT oktatás területén alkot nagyot – a sikeres közösségi finanszírozási kampányt a napokban záró, több mint 80 ezer dollárt összegyűjtött startup játékosan teszi szerethetővé a programozást gyerekek számára. Az ETALON fejlesztése a minket körülvevő tárgyi környezet szinte bármilyen érdekes paraméterének mérését teszi lehetővé.

A moow innovációja a tehénpopuláció megvédését tűzte zászlajára: szondájuk a négylábúak gyomrának pH-ját és hőmérsékletét méri, ezzel csökkentve a bocihalandóságot. A Route4u csapata szintén nemes célért küzd, térképükön a mozgásukban korlátozott emberek mérhetik fel, merre érdemes és merre nem érdemes kerekesszékkel elindulni. De a május 26-án az Akváriumban megrendezett kiállításon megtekinthető lesz a shoVEoom virtuális luxusautószalonja is, az iWIW fejlesztői által alapított, a Prezi riválisának szánt Vetitek.hu, vagy a repülőtéren hagyott magán- és céges autókat bérbe adó, teljes körű szolgáltatást nyújtó BeeRides.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!