szerző:
hvg.hu

Elnézést, van ez a cipő a méretemben? – egy kérdés, amit nem kell többé feltenni. Rendhagyó bolt nyílt Budapesten, ahol a vásárló egy iPad segítségével ismerheti meg az árukészletet, a tablet csak azokat a cipőket ajánlja fel, amelyekből van raktáron a szükséges méretben, így a vevőnek nem kell a polcok, dobozok labirintusában bolyongva keresgélnie megfelelő lábbeli után.

Új értelmet nyer a cipőbolt fogalma, egy hely, ahol nincsenek dobozok, a cipők csak a dekoráció részei, a vevők ugyanis iPaden böngészik a kínálatot, majd amikor kiválasztották a felpróbálni kívánt darabot, a raktárból névre szólóan hozzák ki nekik. Várakozás közben pedig egy bemutatót láthatnak a kiválasztott termékről – derül ki a Footure cipőbolt sajtóközleményéből.

©

A cél az volt, hogy a boltban ötvözzék a legújabb technika és a hagyományos bolti kiszolgálás előnyeit. Hiszen mindenki járt már úgy, hogy a boltban megtetszett neki egy cipő, de az ő méretében nem talált a modellből. Erre persze hosszú percek alatt jött csak rá, mire átnézte a dobozokat, vagy kérte az eladót, aki tájékoztatta. 

Ebben a boltban viszont nincsenek felhalmozott cipős dobozok, a vásárlás folyamata úgy kezdődik, hogy a vendég kap egy iPadet. Aki először jár a boltban, megnézhet egy bemutató videót a rendszer működéséről, a visszatérő vendégek ezt természetesen átugorhatják. Ezt követően a vevő megadja a nemét, hogy milyen méretet keres, szűkítheti a találatokat stílus, felhasználási mód szerint is. A kijelző mindig az aktuális készletet mutatja, nem kell attól tartani, hogy nincs raktáron a kiválasztott cipő. A cipőválasztás után a vevő beírja a nevét és helyet foglal. A raktárban összekészítik számára a felpróbálni kívánt cipőket, és névre szólóan adják át az eladótérben. A vásárlás további menete klasszikus módon zajlik.

Buza Dániel, a Footure cipőüzlet tulajdonosa szerint ezzel a megoldással az online böngészés kényelmét, gyorsaságát élvezhetik a vásárlók, de arról sem kell lemondaniuk, hogy azonnal felpróbálhassák a cipőt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!