szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fortune információi szerint az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a magyar startup világ egyik példaképének számító Ustream felvásárlásáról.

Az IBM 130 millió dollárnyi készpénzt kínálna Fehér Gyuláék sikercégéért a lap szerint, amely az ügyletet jól ismerő forrásokra hivatkozik. A készpénz mellett teljesítményfüggő utólagos többletár, úgynevezett earnout, illetve az alkalmazotti plusz díjazása is felmerült. Az IBM és a Ustream már 2014 áprilisa óta együttműködő partner, a magyar fejlesztést használják ugyanis az IBM nyílt forrású fejlesztői platformján, a Bluemixen is, így a felvásárlással az IBM megkönnyítené a fejlesztői dolgát.

©

A Ustreamet 2007-ben két amerikaival, Brad Hunstable-lel és John Hammel együtt indított el Fehér Gyula fejlesztő, amely 2008 márciusában a Doll Capital Managementől kapta első, 11 millió dolláros befektetését, amit 2010-ben egy 20 millió dolláros tőkeinjekció követett. A székhelyét közben a Szilícium-völgybe helyező magyar – amerikai vállalatba a mai napig már több mint 60 millió dollárt fektettek be. A maga szegmensében egyértelműen piacvezető cég partnerei között megtalálni a Facebookot, az HBO-t, a Ciscot, vagy éppen a NASA-t is. A cég ugyanakkor fejlesztéseit ma is Magyarországon, az Andrássy úti irodájában dolgozó csapattal végzi, ahol rendszeresen tartanak eseményeket a magyar startup szcéna felpezsdítésének céljából.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!