szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sérült csomagolású, vagy akár lejárat szavatosságú élelmiszereket is lehet kapni kedvező áron egy dán szupermarketben, ahol az ételpazarlás ellen próbálnak így fellépni.

A skandináv ország első élelmiszer-felesleget áruló szupermarkete nemcsak az alacsony bevételű vásárlókat célozza meg, hanem „azokat is, akik aggódnak az országban keletkező élelmiszer-felesleg mennyisége miatt” - mondta a bolt hét eleji nyitásakor Per Bjerre, a projekt vezetője. A bolt olyan termékeket árul, amelyek lejárati idejük, illetve megrongálódott csomagolásuk miatt egyébként a kukában végeznék. „Nevetséges, amikor az élelmiszert kidobják, vagy kárba vész – nyilatkozta a WeFood néven futó üzlet megnyitón Eva Kjer dán élelmiszerügyi miniszter, aki hozzátette, hogy rosszat tesz a környezetnek is, ráadásul ablakon kidobott pénz – írja az Élelmiszer Online. Az egységet önkéntesek működtetik, a profitot pedig a tervek szerint az elmaradott országok lakosságának megsegítésére költik majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!