szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bloomberg Billionaire Index adatai szerint ugyanis az év elejéhez képest 237 milliárd dollárral több vagyonuk van.

A Kínával kapcsolatos félelmek, a Brexit és Trump győzelme sem csökkentette a leggazdagabbak vagyonát idén, sőt, 237 milliárd dollárnyi többlettel zárják az évet ahhoz képest, ahonnan elkezdték – írja a Bloomberg alapján a Portfolio.

A Bloomberg Billionaire Index adatai szerint a leggazdagabbaknak az év elejéhez képest 237 milliárd dollárral több vagyonuk van, az index alapján az összesített vagyon 5,7 százalékkal 4,4 ezer milliárd dollárra nőtt december 27-tel bezárólag.

A legvagyonosabbak között is Warren Buffett zsebelte be a legtöbbet idén, 11,8 milliárd dollárral növelve a vagyonát. Ebben nagy szerepe volt Trump győzelmének, mivel cége, a Berkshire a légitársaságok és a bankok részvényeinek tartásával is sokat keresett a választásokon. Ennek eredményeképpen Buffett vagyona 19 százalékkal ugrott meg, elérve a 74,1 milliárd dollárt.

Idén a legvagyonosabb emberek között főként az amerikai gazdagok tudták növelni vagyonukat, érdekes, hogy főként azok kerestek a legtöbbet Trump győzelmén, akik nem őt, hanem Hillary Clintont támogatták az elnökválasztási kampányban. Az idén öt legnagyobb vagyonnövekedést felmutató milliárdos közül négy amerikai, közülük Warren Buffett, majd Bill Gates, Harold Hamm és Jeff Bezos kereste a legtöbb pénzt. Rajtuk kívül a francia Bernard Arnault tudott belépni ötödiknek 7 milliárd dollárt meghaladó vagyonbővülésével 2016-ban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!