szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legálisan egy pohár borral vagy sörrel is megkínálhatják vendégeiket a kaliforniai szépségszalonok, fodrászok és kozmetikusok egy január 1-jétől életbe lépő új jogszabály alapján.

Eddig csak külön engedély birtokában adhattak alkoholt a szépségszalonok, egyes borbélyok titokban szolgáltak fel szeszes italt a hajvágásra vagy borotválására beülő kuncsaftjaiknak. A 48 ezer kaliforniai szépségszalon közül sok támogatta a liberalizálást. Az új törvény alapján 3,5 deciliter sörrel vagy egy nagy pohár borral kínálhatják meg vendégeiket a fodrászok és a manikűrösök, kizárólag a nyitvatartási idő alatt, és legkésőbb este 10-ig. Az alkoholizmus ellen küzdő szervezetek bírálják az új szabályozást, amely szerintük megkönnyítheti a fiatalok hozzáférését a szeszes italokhoz. Másfelől aki nagyon akart, eddig is szerezhetett engedélyt alkohol felszolgálására, hangsúlyozzák.

Magyarországon csak néhány éve jött újra divatba a borbélykodás, de az egyik legnépszerűbb helyen a kezdetektől bevetették a kuncsaftok sörrel való csalogatását.

Borbélyok, ne sírjatok - visszatért egy régi szakma Pestre

A Budapest Barber Shop sikere után Magyarországon is egymás után nyílnak az évtizedeken át mellőzött borbélyüzletek, amelyek, úgy tűnik, megtalálták az utat a női fodrászatokban feszengő férfiakhoz. De vajon csak a hipszter-kultúra járulékos jelenségéről van szó, vagy végérvényesen visszatérnek a békebeli férfiklubok, ahol nemcsak a barkót igazítják, de előkerül a sakktábla és a dominó is?

 

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!