szerző:
hvg.hu

Újabb neveket jelentettek be a 2017-es Brain Bar Budapest előadói közül.

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként emlegetett eseményre szépen lassan csöpögtetik a neveket. Most az alábbi hat előadót fedték fel:

  • Ari Popper: A világ egyik legmenőbb cégének tartott vállalkozás alapítója. A kaliforniai SciFutures több, mint 100 elismert sci-fi írót alkalmaz, akik személyre szabott forgatókönyvekkel segítik az ügyfelek termékfejlesztését. Olyan ügyfelekkel dolgoznak, mint a Ford, a Pepsi vagy az Egyesült Államok haditengerészete.
  • Lucy McRae: Sci-fi művész, rendező és testépítész, aki az emberi alkalmazkodóképesség határait feszegeti. Lucy korábban klasszikus balettet tanult és a Philips távoli jövőt kutató laboratóriumát is vezette. Elektromos tetoválásokat és érzelmeket érzékelő ruhákat tervezve épít hidat az emberi képzelet, a tudomány és a technológia között.
  • Inna Braverman: Az Eco Wave Power társalapítója, amely a tenger hullámaiból termel energiát. Első erőművét 26 éves korában helyezte üzembe az izraeli Jaffában. Négy évvel később ő vezette az első hullámenergia erőmű kihelyezését a Földközi-tengeren.
  • Tomotaka Takahashi: A Robo Garage társalapítója és a Tokiói Egyetem professzora. Egyedülálló humanoid robotok tervezésével és megépítésével foglalkozik. Gyerekkorában Astroboy megszállottja volt, ez inspirálta azt a nézetét, hogy az emberek csak hozzájuk hasonló testtel rendelkező robotokhoz tudnak kötődni, hideg és visszataszító gépekhez nem.
  • Marije Vogelzang: A világ első eating designere. Két, Amsterdamban és Rotterdamban működő kísérleti étterem elindítása után jelenleg orvosi projekteken dolgozik kórházaknak. Az általa alapított Dutch Institute of Food&Design tavaly nyitotta meg kapuit.
  • Köves Slomó: A többgenerációs rabbicsaládból származó Slomó 14 éves korára találta meg saját hivatását. Közép-Európa egyik legaktívabb vallási vezetője New York, Pittsburgh és Párizs jesivájiban nevelkedett. Amellett, hogy a Magyar Honvédség tábori főrabbija, Slomó alapította Budapest első héber-magyar kéttannyelvű óvodáját és általános iskoláját.

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren.

Rovarevők és a lábnyom nélküli ember is jön a Brain Barra

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként emlegetett eseményen előad az ökológiai lábnyom nélkül élő férfi, vagy az emberiség étrendjébe bogarakat vizionáló cég is. Megmenthetjük-e a bolygót, ha rovarokat eszünk, vagy ha nullára redukáljuk ökológiai lábnyomunkat? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ az idei Brain Bar Budapest most bejelentett előadói: Árvai Péter: A Prezi társalapítója és igazgatója.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!