szerző:
hvg.hu

A fejlett audiótechnológiával foglalkozó magyar csapatot több ezer cég közül választották ki az egyik legnevesebb startupokat támogató nemzetközi programba, a Techstarsba.

A 2013-ban alapított Superpowered a zeneiparban hozhat áttörést. A világ minden táján, mindenki számára és minden eszközön elérhetővé szeretnék tenni a fejlett audiótechnológiák használatát. Ezek jelenleg nem elérhetők mindenhol, különösen nem a fejlődő országokban és sajnos térségünkben sem. Az olcsóbb eszközökön, például mobiltelefonokon sokszor nem valósítható meg olyan fejlett szoftverek készítése, amelyekkel profi zenék vagy egyéb produkciók készíthetők.

A Techstarsba évente több ezren próbálnak bekerülni. Az egyik legfontosabb üzleti hálózat kifejezetten zenei alkalmazásokat támogató programjába, a Techstars Musicba összesen 11 céget választottak ki. A Superpowereddel együtt a csapatok arra kapnak lehetőséget, hogy három hónapon keresztül a Techstars Music új Los Angeles-i irodájából újítsák meg a zenei üzlet világát. A program partnerei között vannak a legnagyobb médiavállalatok, mint a Sony Music, hardvergyártók, sikeres alkalmazásfejlesztők és művészek, mint Young Guru, aki Jay Z, Rihanna vagy Beyoncé zenéit készíti.

Ilyen még nem volt: magyar cég a világ legismertebb inkubátorában

Ma hozta nyilvánosságra a világ legismertebb inkubátora és befektetője, a Y Combinator az aktuális szemeszterében részt vevő cégek listáját. A programot elvégzett startupok a világ abszolút élvonalába tartoznak, és idén először egy budapesti csapat, a Bitrise is köztük van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!