szerző:
hvg.hu

A Lehel piac árusait, autószerelőket és az online pénztárgépek új használóit is ellenőrzik a NAV-osok a héten.

Közzétette a NAV, hol várhatóak ellenőrzések a következő napokban – hívta fel a figyelmet a Mazars. Az Adótraffipax elsősorban a nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgáló ellenőrzéseket jelzi előre, de megtalálható benne alkalmazottak bejelentését, vagy telephelyek bejelentését ellenőrző vizsgálatok előrejelzése is. Ez persze nem kizárólagos lista, tehát más területeken is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig a fővárosi nagyobb piacokon – kiemelten a Lehel piacon – fokozottan ellenőrzik a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 20-tól 24-ig fokozottan ellenőrzik Fejér megye területén a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A hét öt munkanapján Veszprém megye egész területén kiemelten ellenőrzik az idén januártól online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört. Az online pénztárgép jogszerű használatával kapcsolatos és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl ellenőrizhetik azt is, hogy az alkalmazottakat szabályszerűen bejelentették-e az adóhatósághoz. Az érintett adózói kör: gépjármű-javítás, karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár-, alkatrészkereskedelem, valamint -javítás.

Zala megyében egy héten keresztül fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság operatív adóellenőrei hétfőn Gyöngyösön, kedden Vámosgyörkön, szerdán Hatvanban és Petőfibányán, csütörtökön Parádon, pénteken pedig Egerben terveznek helyszíni ellenőrzéseket. Ők kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartása, a nyugtaadási kötelezettség teljesítése körében végeznek vizsgálatokat.

A NAV Pest Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai március 23-án, Inárcson az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végeznek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!