szerző:
hvg.hu

Három vállalat tartozik egymilliárd forintnál is több adóval, két hivatalosan hajléktalan ember pedig tízmillió forint feletti adóhiányt halmozott fel.

Közel ötmilliárd forint adóhiányt hozott össze egy kaposvári cég – derül ki a NAV frissített feketelistájából. Az adóhatóság összesen 146 cégről, illetve magánszemélyről tud, akik legalább 10 millió forint adóval tartoznak.

A szégyenlista élén a kaposvári Anker Plusz Kft. áll, ez a cég 4,7 milliárd forint adóval tartozik. Rajtuk kívül még két vállalat adóhiánya magasabb egymilliárd forintnál egy kevéssel: a budapesti Bauen Control Építőipari Szolgáltató Kft., valamint a szintén a fővárosban bejegyzett Unio Csoki Kft. került a dobogóra.

A magánszemélyek közül egy péceli férfi tartozik a legtöbbel az adóhatóságnak, nála 354 millió forintos az adóhiány. Ekkora tartozással még a cégek listáján is a 15. helyig jutott volna. Összesen nyolc olyan ember van az országban, akik legalább százmillió forint adóval tartoznak. A listán ketten is szerepelnek, akiknek nincs bejelentett lakcímük, egyikük 18,7, másikuk 10,3 millió forint adóhiányt halmozott fel.